.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΤΑ-ΜΠΟΜΠΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !!!

 



Μέσα στην καραντίνα, αυτό που μας έλειψε δεν ήταν μόνο τα μπαρ. Ήταν οι άνθρωποι που τα απαρτίζουν. Το τελετουργικό, να πας στο στέκι σου, να κάτσεις στην μπάρα και να πεις τα εσώψυχά σου στον μπάρμαν.

Στη νέα στήλη του VICE «Ρώτα την Μπάρα», θέλοντας να τιμήσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις αγαπημένες μας μπάρες, οι αναγνώστες μας απευθύνουν -μέσω του προφίλ του VICE στο Instagram- τα ερωτήματά τους: αισθηματικά, υπαρξιακά και άλλα.

O Αλέξανδρος Δοντάς είναι bartender και Ambassador για το Jack Daniel’s Whiskey στην ελληνική αγορά. Ξεκίνησε την καριέρα του πριν από περίπου 12 χρόνια, σερβίροντας ποτά και cocktails παράλληλα με τις σπουδές του. Συνεχή ταξίδια για επιμορφωτικά σεμινάρια στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα, συνεχής αναζήτηση σε τεχνικές, γεύσεις, και πειραματισμούς τον βοήθησαν να διακριθεί στον Έλληνα νικητή του διαγωνισμού Beefeater MIXLDN 2017 και να διαγωνιστεί με τους κορυφαίους bartenders του κόσμου στο Λονδίνο.

Έχει εργαστεί σε μερικές από τις πιο γνωστές μπάρες της Αθήνας όπως το Bartesera, ο Μπλε Παπαγάλος, το Λοκάλι και πιο πρόσφατα το Speak Easy Athens. Σήμερα, ταξιδεύει διαρκώς ως Ambassador, ενώ πολύ σύντομα θα τον δούμε πίσω από το πρώτο δικό του bar που θα ανοίξει τις πόρτες του στο Κουκάκι και θα λέγεται Feelin’ Good Athens.

Από το ποιο είναι το καλύτερο κοκτέιλ με ρούμι, μέχρι το πώς μπορούμε να αποφύγουμε τις μπόμπες τώρα το καλοκαίρι, αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν στον Αλέξανδρο. Κι αυτές είναι οι απαντήσεις του.

Ambassador ή Bartender;
Δύσκολα ξεκινήσαμε! Ένας brand ambassador τι κάνει; Αλλάζει ο ρόλος από εταιρία σε εταιρία; Αυτές είναι ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν. Εγώ ταξιδεύω πολύ, γνωρίζω ανθρώπους που ασχολούνται με την εστίαση από κάθε πόστο, ανταλλάσσω γνώσεις και πληροφορίες για οτιδήποτε συμβαίνει και επηρεάζει την αγορά, οργανώνω γευσιγνωσίες, δημιουργώ cocktails, events, συναντώ φίλους του ποτού σε κάβες και σε διάφορες συναντήσεις και ανακαλύπτω την αγορά από οπτικές που δεν μπορούσα να δω, ενώ συνεργάζομαι με μαγαζιά και bartenders σε βαθμό που δεν είχα φανταστεί πριν. Και πολλά άλλα δημιουργικά στα οποία συμμετέχω αλλά για να απαντήσω στην ερώτηση, δεν είναι μια σύγκριση που μπορώ να κάνω. Το ένα συμπληρώνει το άλλο και το ένα τροφοδοτεί το άλλο. Είτε βρίσκομαι πίσω από τη μπάρα είτε είμαι έξω στην αγορά οι δύο ρόλοι συνυπάρχουν.

Καλύτερο κοκτέιλ με ρούμι;
Daiquiri παιδιά με καλό ρούμι, μπόλικο φρέσκο λάιμ, σιρόπι ζάχαρης και να είναι καλά χτυπημένο. Απλά πράγματα


Γιατί δεν ζούμε όπως θα έπρεπε να ζούμε;
Γιατί όπως έχει πει και ο Gennaro Gattuso όταν ήταν προπονητής του ΟΦΗ, αφήνοντας ένα σημαντικό quote στην ιστορία: “Sometimes maybe good, sometimes maybe shit”.

Άποψη για τουρίστες που πληρώνουν για σφηνάκι και σφαλιάρα;
Αν δεν ανοίγουν κεφάλια, όπως τη βρίσκει ο καθένας.

Τώρα στις διακοπές πώς μπορούμε να αποφύγουμε τις μπόμπες;
Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Γενικά δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις οπτικά τις μπόμπες ακόμα και αν είσαι της αγοράς. Σίγουρα είναι ένα φαινόμενο που έχει μειωθεί αλλά υπάρχει ακόμα. Γι’ αυτό όταν πάμε πρώτη φορά σε ένα μαγαζί και κυρίως σε πολύ τουριστικές περιοχές, καλό είναι να παραγγέλνουμε ένα ποτό που πίνουμε συχνά και είμαστε πολύ εξοικειωμένοι με τη γεύση του και να το παραγγέλνουμε επώνυμα, αλλιώς ένα κρασί ή μια μπύρα.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates