.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

ΟΙ ΒΙΛΕΣ ΤΡΑΓΚΑ, ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ...

 



Του Γιάννη Ντάσκα

Εκπλήσσονται, λέει,όλοι με την αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα.Και δηλώνουν ότι δεν ήξεραν εκεί στην κορυφή της πολιτικής,δημοσιογραφικής,δικαστικής και επιχειρηματικής ζωής με μέλη της οποίας ο μακαρίτης είχε συχνά στενούς εναγκαλισμούς.

Εναγκαλισμούς με διάφορες αφορμές.

Ακόμα και με εκείνα το…λούτρινα αρκουδάκια,τα οποία δήθεν θα του έπαιρναν τη ζωή,γιατί δήθεν υπερασπιζόταν το λαουτζίκο απέναντι στους μεγαλοκαρχαρίες του τόπου.

Ποιός δεν θυμάται τις ακραίες εκφράσεις του για την “Καμόρα της εξουσίας” και τις ονομαστικές σκληρότατες αναφορές του σε πολιτικούς;

Δεν υπάρχει τίποτα φαρισαϊκότερο…

Μας κάλεσε 3-4 φορές για συνεργασία με διευθυντική θέση κλπ

Την πρώτη πήγαμε σε μια βίλα στην Πολιτεία και νομίζαμε οτι θα βγουν από το τεράστιο ενυδρείο οι …καρχαρίες να μας φάνε πριν προλάβει να μας γλιτώσει η τότε νεαρή του σύζυγος Μαρία Καρρά.

Μια άλλη στη Βραδυνή.Μια ακόμα στο κανάλι του.Μια επιπλέον στο περιοδικό του.Κατά διαστήματα.Στις διάφορες εκπομπές του συναντούσαμε πολιτικούς όλων των βαθμίδων.

Δεν συνεργαστήκαμε ποτέ.Στο περιοδικό δώσαμε 3-4 ενοχλητικές έρευνες και τις κατάπιε το σκοτάδι.

Απο πάντα ξέραμε ότι ο Τράγκας είχε το προσωνύμιο που δηλώνει χρήμα και από τότε που χειριστήκαμε προσωπικά την απομάκρυνσή του απο τον “ΕΛ.ΤΥΠΟ” ξέραμε ότι άλλος έδειχνε και άλλος ήταν.

Και το ήξεραν στις ηγεσίες.

Υστερα ο Κώστας Βαξεβάνης δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ.

Ολα τα ονόματα στο φως μαζί με το δικό του.

Και η πολιτική εξουσία με κάποιους συνεργούς στη δικαστική και στην επιχειρηματική σκηνή απλά έσβησαν τα …φώτα για όλους.

Η Περιουσία που αποκαλύπτεται τώρα για τον Τράγκα δεν έχει καμία σχέση σε μέγεθος με τους λογαριασμούς στη λίστα Λαγκάρντ.Είναι αδιανόητα μεγαλύτερη.

Φανταστείτε τι συμβαίνει με εκείνα να τεράστια πολιτικά ,τα επιχειρηματικά,τα “κρατικά”ονόματα της λίστας αυτής που δίπλα τους έχουν ποσα εκατομμυρίων.

Αν ο Τράγκας με το τίποα έχει βίλες στα πιο ακριβά μέρη της Ευρώπης και των ΗΠΑ εκείνοι που έχουν;

Αν οι βίλες του Τράγκα είναι σε ονόματα εταιρειών και άλλων γιατί να μην είναι και αυτών των χιλιάδων ονομάτων που είναι στη λίστα Λαγκάρντ;

Αν ο Τράγκας δεν ήταν σήμερα ενταφιασμένος σε εκείνη τη γωνίτσα στην άκρη-άκρη του νεκροταφείου Κηφισιάς και αν είχε αφήσει στο πόδι του κάποιον με εξουσία θα τολμούσαν να μας πουν ότι τον έψαξαν και τον ψάχνουν;

Τόσα χρόνια που φώναζε για τους “βρομιάρηδες,διεφθαρμένους,κλέφτες του δημοσίου χρήματος”και άλλα ηχηρά παρόμοια και εμφανιζόταν σαν…Αγιάννης της δημοσιογραφίας από τις βίλες του στις…Κάνες και αλλού και μάλιστα έλεγε ότι είναι στα σπίτια του στο εξωτερικό δεν ήξεραν;

Φυσικά και ήξεραν…

Ουαί λοιπόν…

Αν τολμούν ας ανοίξουν τώρα τις λίστες αυτές με τους τεράστιους λογαριασμούς και τα ηχηρά ονόματα.

Ας πούν ότι “με αφορμή τα όσα αποκαλύπτονται για τον Τράγκα ανοίγουμε τα πάντα”.

Αμ δε…

Θα δεχθούν αυτό που δήλωσε ο δικηγόρος του Τράγκα: “είχαν ελεγχθεί τα πάντα και όλα ήταν απόλυτα νόμιμα”.

Για τους άλλους βέβαια…

Για τον Τράγκα θα μας λένε ότι θα ψάξουν και αν βρουν παρανομίες θα δημεύσουν κλπ κλπ.

Δήμευσαν και το …αρχοντικό του Ακη στην είσοδο της Ακρόπολης.Εδώ και χρόνια.Και ακόμα δεν μπήκε κανείς διάδοχος στο ακίνητο…

Ουαί ξανά…



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates