.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

ΑΛΙΜΟΣ: ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΟΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ !!!

 



Παρελθόν θα αποτελούν πια τα βεγγαλικά και τα ζωντανά σόου στα νυχτερινά μαγαζιά της παραλιακής, σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε το βράδυ της Τρίτης 7 Ιουνίου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλίμου. Το θέμα της ηχορύπανσης από τα μαγαζιά της παραλιακής ήταν μάλιστα το πρώτο που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου. Όσον αφορά το ωράριο, για τις καθημερινές προς το παρόν παραμένει στις 11.

Σχετικά με το θέμα αυτό, είχε προηγηθεί η απόφαση του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη για άρση των παρατάσεων λειτουργίας της μουσικής από τα μαγαζιά της παραλιακής για μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα αυτά να κλείνουν στις 11 το βράδυ.

Η πλειοψηφία των κατοίκων του Καλαμακίου είναι υπέρ της απόφασης καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, το πρόβλημα της ηχορύπανσης που δημιουργείται από τα παραλιακά μαγαζιά είναι μεγάλο. Στο Δημοτικό Συμβούλιο μίλησαν επίσης εκπρόσωποι των μαγαζιών που παραδέχθηκαν πως παρά το ότι είχαν κάνει συνάντηση με τον Δήμαρχο πριν την έναρξη της θερινής περιόδου, τα μέτρα δεν τηρήθηκαν. Παραδέχθηκαν δηλαδή πως η μουσική ξεπερνούσε πολλές φορές το όριο των decibel, καθώς και πως ξεκινούσαν τα βεγγαλικά μετά τα μεσάνυχτα.

«Προτιμώ να φύγω από Δήμαρχος, από το να είμαι Δήμαρχος και να κάνουν ό,τι θέλουν στην παραλία μας επιχειρηματίες ή όποιος άλλος», τόνισε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος είναι κάτοικος Αλίμου, πήρε τον λόγο αναφέροντας τα εξής:

«Είναι απόλυτα σεβαστό και φυσικά γνωστό ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας τα καταστήματα και οι εργαζόμενοι να θέλουν να δουλέψουν όμως η κατάσταση της ηχορύπανσης δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη περίοδο προ πανδημίας. Και αυτό συμβαίνει κατά την γνώμη μου γιατί κάποια καταστήματα έχουν φροντίσει να πάρουν μέτρα ηχοαπορροφητικότητας, ας μου επιτραπεί ο όρος, και κάποια άλλα καταστήματα δεν το έχουν κάνει, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν κατά την γνώμη μου, την αίσθηση ότι όλα τα καταστήματα μαζί δημιουργούν αυτή την τεράστια ηχορύπανση. Αυτό δεν είναι αληθές. Κάποιοι έχουν επενδύσει πολλά χρήματα για να μην ενοχλούν τους κατοίκους και να μπορούν να λειτουργούν μέχρι αργά και κάποια άλλα καταστήματα δεν το έχουν κάνει αυτό».

Μόνο ένα κατάστημα ολοκλήρωσε πριν μερικές ημέρες τις εργασίες ηχομόνωσης, ενώ ακόμα δύο βρίσκονται στη φάση της μελέτης για περαταίρω ηχομόνωση. Το ωράριο ίσως να αυξηθεί κατά ένα δίωρο δηλαδή μέχρι τη 1 για τις Παρασκευές και τα Σάββατα, ααρκεί η επιτροπή που θα ορίσει ο Δήμος να δει τις αλλαγές στην ηχομόνωση και γενικότερα ότι τα μαγαζιά τηρούν τις υποσχέσεις τους. Εάν τηρηθούν όλα τα συμφωνηθέντα, ο Δήμαρχος Αλίμου τόνισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και για περαιτέρω επέκταση του ωραρίου, αφού δεν θα ταλαιπωρούνται πλέον οι κάτοικοι της πόλης.

«Ό,τι απόφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και η πόλη αυτό θα τηρηθεί. Αν δεν τηρηθεί έχουμε πολύ σκληρότερα μέτρα να λάβουμε, αν και δεν θέλουμε να τα λάβουμε, αλλά πρέπει κάθε κατεύθυνση να ξέρει ότι ή θα σεβαστεί τους κανόνες ή θα υποστεί τις συνέπειες. Έχουμε πάντως εργαλεία, ώστε ακόμη και να διώξουμε αυτούς που πάνε να κάνουν την παραλία μας τσιφλίκι τους», ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Αλίμου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates