.

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΝΩ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 5.500.000€ !!! ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΝΤΑΛΙΚΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ !!!



Ξεκίνησε επιτέλους η δίκη με κατηγορούμενους τον εφοπλιστή Γιάννη Βαρδινογιάννη και 2 ακόμα άτομα, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 5.500.000 ευρώ. Στις 9/6 η συνέχεια.

Το ενδιαφέρον αυτής της δίκης ίσως να είναι μεγαλύτερο για όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα στις "διαδρομές" που ακολούθησε η δικογραφία παρά από την ουσία της που βεβαίως είναι σημαντικότατη αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γνωστός εφοπλιστής κατηγορείται μαζί με 2 ακόμα άτομα ότι υπεξαίρεσαν από το ταμείο εταιρείας που είχαν, σε βάρος του συνεταίρου του, 5.500.000 ευρώ. Ίσως να αποτελεί μοναδική περίπτωση η δικογραφία αυτή που αφορά τον εφοπλιστή Γιάννη Βαρδινογιάννη, ως προς τον τρόπο που έχει γίνει μέχρι σήμερα ο χειρισμός της από την εισαγγελική αρχή αλλά και οικονομικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Από αναβολή σε αναβολή, το κακούργημα για το οποίο κατηγορείται ο γνωστός εφοπλιστής από τον συνέταιρο του για υπεξαίρεση 5.500.000 ευρώ άρχισε να εκδικάζεται επί της ουσίας την Παρασκευή 27/5. Σε μια αίθουσα του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων που διέκοψε την συνεδρίαση 3 φορές εξαιτίας της ανυπόφορης κατάστασης που επικρατούσε από την ζέστη αφού δεν υπήρχε ούτε ένα κλιματιστικό! Προφανώς το τεκμήριο της αθωότητας είναι πάνω από όλα και για αυτόν τον λόγο οι λεπτομέρειες της δικογραφίας, που είναι στην διάθεση του edolio5, προς το παρόν, ίσως δεν έχουν αξία. Η πρώτη δικάσιμος ημέρα καταναλώθηκε σε ενστάσεις από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης για την πολιτική αγωγή. Σε μια στιγμή της δίκης, ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Γιάννη Βαρδινογιάννη, π. γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Σπύρος Κλαδάς, ζήτησε την διακοπή της δίκης για να μελετήσει δικόγραφα που κατέθεσε η πολιτική αγωγή. Η πρόεδρος της έδρας το αρνήθηκε αυτό επισημαίνοντας ότι η υπόθεση αυτή βρίσκεται στα όρια της παραγραφής και είναι αδύνατο να δοθεί νέα διακοπή. "Δεν έχει γίνει ακόμα το πρωτόδικο και κινδυνεύουμε να παραγραφεί στα χέρια μας η υπόθεση". Να σημειώσουμε όπως ήδη έχουμε αναφέρει ότι την παραμονή της δίκης λάβαμε εξώδικα εκ μερους των κατηγορουμένων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα ρεπορτάζ που έχουμε αναδείξει σχετικά με την υπόθεση αυτή και φυσικά σε τέτοια εξώδικα αιτήματα να τα... κατεβάσουμε! Επειδή το περιεχόμενο των εξωδίκων δεν αφορά τους αναγνώστες μας δεν θα επισέλθουμε σε λεπτομέρειες τους. Είναι αυτονόητο ότι το edolio5 θα φιλοξενήσει την άποψη των κατηγορουμένων και δεν αμφισβητεί το τεκμήριο της αθωότητας. "Αθωότητα" όμως με το ρεπορτάζ μας δεν μπορούμε να δώσουμε.

Τα εξώδικα του Γιάννη Βαρδινογιάννη και των συγκατηγορούμενων του, Πολυχρονόπουλου και Σόλτα, για τα δημοσιεύματα του edolio5 στην δίκη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης των 5.500.000 ευρώ και... οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Το απόγευμα της Πέμπτης 26/5 ενημερωθήκαμε στην συντακτική ομάδα του edolio5 ότι ο εφοπλιστής Γιάννης Βαρδινογιάννης και οι 2 συγκατηγορούμενοι του, στην που ξεκίνησε στις 27/5 στο τριμελές εφετείο Κακουργημάτων, Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος και Αθανάσιος Σόλτας έστειλαν εξώδικα διαμαρτυρόμενοι για δημοσιεύματα που αφορούν την επικείμενη δίκη, ισχυριζόμενοι ότι αδικούνται από αυτά. Τα εξώδικα αυτά δόθηκαν στην νομική υπηρεσία του edolio5 αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας και για τον λόγο αυτό δεν συμπεριλαμβάνουμε την απάντηση μας, αφού δεν είναι έτοιμη η σχετική γνωμάτευση του νομικού επιτελείου. Φυσικά αυτό θα γίνει σύντομα, μαζί με το πλούσιο ρεπορτάζ από την σχετική δίκη. Είναι αυτονόητο ότι το edolio5 δεν προδικάζει καμία απόφαση δικαστηρίου και σέβεται απολύτως το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων. Να σημειώσουμε ότι επειδή τα εξώδικα είχαν μερικές "ασάφειες" προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την "δικηγορική εταιρεία Κουταλίδη" που μας τα απέστειλε αλλά δεν κατέστη δυνατό. Σύντομα τα νεότερα.

ΠΗΓΗ
https://edolio5.blogspot.com/2022/05/2-5000000-96.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates