.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

ΠΟΡΙΣΜΑ-ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΡΑΕ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ !!!

 


Τι αποκαλύπτει το mononews.gr

Δαγούμας και ΡΑΕ στην αντεπίθεση – Ενημέρωση στους οικονομικούς εισαγγελείς

Αφού άκουσε «τα εξ αμάξης» από πολύ ψηλά και αφού επικρίθηκε τα μέγιστα από τα ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ Δρ. Αθανάσιος Δαγούμας, αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση.

Έβγαλε πολύ γρήγορα πόρισμα-καταπέλτη για τους προμηθευτές ρεύματος και αερίου που άλλαξαν μονομερώς και απροειδοποίητα τα συμβόλαια των ανυπεράσπιστων νοικοκύρηδων από σταθερά σε κυμαινόμενα και τους …αρρώστησαν με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς.

Το πόρισμα οσονούπω θα βρίσκεται στους Οικονομικούς Εισαγγελείς δια τα περαιτέρω που δεν είναι καθόλου εύκολα.

Βεβαίως λόγω συσσωρευμένου φόρτου δουλειάς αυτές οι έρευνες αργούν, αλλά όταν ολοκληρωθούν στάζουν φαρμάκι να είστε βέβαιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του wiseman το πόρισμα ομιλεί για «μεγάλη απάτη με θύματα χιλιάδες καταναλωτές!».

Οι οικονομικοί εισαγγελείς και η Οικονομική Αστυνομία ξεκινούν σύντομα τη διερεύνηση του «τεράστιου σκανδάλου» όπως το χαρακτήρισε κάποιος μέσα από τη ΡΑΕ ο οποίος εκφράζει βεβαιότητα και για «άσκηση κακουργηματικών διώξεων».

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για «ουσιαστική πλαστογράφηση των νέων, αναθεωρημένων συμβολαίων αφού δεν υπάρχει γραπτή συναίνεση του καταναλωτή».

Μάλιστα επειδή αυτό έχει γίνει μαζικά και όχι μεμονωμένα, ομιλούν για «καραμπινάτη κακουργηματική πράξη».

Αλλά και η αλλαγή των συμβολαίων και η υπερχρέωση που γινόταν (και γίνεται ακόμη;) κάθε μήνα στους λογαριασμούς χαρακτηρίζεται «οργανωμένη κλοπή» συνεπώς και αυτή προσλαμβάνει κακουργηματικό χαρακτήρα.

Εάν μάλιστα όλα αυτά αποδειχθεί ότι γίνονταν από συγκεκριμένες εταιρίες μετά από συνεννόηση μεταξύ τους, τότε υπάρχει θέμα με «σύσταση εγκληματικής συμμορίας, για τη διάπραξη οργανωμένης απάτης» και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σοβαρά.

Οι πάροχοι που θα βρεθούν ένοχοι, φυσικά θα αντιμετωπίσουν και αστικές ευθύνες ενώ θα κληθούν να επιστρέψουν έντοκα όσα ποσά έχουν υπεξαιρέσει από τους πελάτες τους.

Θα αντέξουν όλοι οι (ένοχοι, μόνον όταν αποδειχθεί αυτό αμετάκλητα) να πληρώσουν;

Ή θα προτιμήσουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις και να εξαφανιστούν;

Θα αναδειχθεί όμως τότε για μια ακόμη φορά η υπόθεση της μη καταβολής των υποχρεώσεων των παρόχων απέναντι στο ΔΕΔΔΗΕ, τον ΑΔΜΗΕ και τους Δήμους.

Όλα αυτά ο wiseman τα αναφέρει με συγκεκριμένες πρόνοιες για να μην παρεξηγούμαστε:

α) η υπόθεση ΔΕΝ αφορά σε όλους τους παρόχους σε καμία περίπτωση (μην “σπάσουν” πάλι τα τηλέφωνα στο MONONEWS)

β) υπάρχει για όλους το τεκμήριο της αθωότητας

και γ) οι εκτιμήσεις για τις διώξεις προέρχονται από κύκλους της ΡΑΕ (που άργησε να κινηθεί, αλλά κάλλιο αργά…), του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο wiseman τις μεταφέρει ώστε να γνωρίζουν οι αναγνώστες του…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates