.

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

ΗΠΑ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

 



Σε επιδημία φαίνεται πως εξελίσσονται στις ΗΠΑ οι θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών, με το 2020 να έχει καταγραφεί ως η πιο "φονική" χρονιά σε θανάτους από υπερδοσολογία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Στατιστικής Υγείας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ που επικαλείται το CNN, περισσότεροι από 93.000 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών πέρυσι, ενώ οι θάνατοι από υπεροδοσολογία αυξήθηκαν κατά 30% περίπου.

Η αύξηση των θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών ακολουθεί συνεχώς ανοδική πορεία από το 1999, ενώ το 2019 σημειώθηκαν 70.630 θάνατοι.

Ο πρώην αναπληρωτής της επιτροπής στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, Dr. Joshua Sharfstein ανέφερε πως πρόκειται για μια τρομακτική κατάσταση και έκανε λόγο για μια σημαντική αύξηση στον ήδη αυξημένο αριθμό των θανάτων, ενώ δεν δίστασε να αναφέρει πως η πανδημία της Covid-19 αποτελεί μια σημαντική αιτία θανάτου για υπερβολική δόση ναρκωτικών.

"Η αύξηση των θανάτων αντανακλά τραγωδία και τόσο πόνο και κάθε θάνατος περιβάλλεται από έναν κύκλο τραύματος [...] Η πανδημία προκάλεσε μια σειρά θλίψης, τραύματος, οικονομικής και κοινωνικής εξάρθρωσης. Άτομα που μπορεί να αναρρώνουν από έναν εθισμό, ή δεν είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ ναρκωτικά, μπορεί να βρεθούν σε δύσκολες συνθήκες. Ίσως να είχε πεθάνει κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο ή μπορεί να έχουν χάσει τη δουλειά τους. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να ωθήσουν κάποιον να χρησιμοποιήσει ναρκωτικά" ανέφερε ο Joshua Sharfstein.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates