Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
Από το cnn.gr
Ζήτημα ημερών είναι το -σταδιακό- άνοιγμα των πλειστηριασμών, καθώς οι πιέσεις των Θεσμών εντείνονται συνεχώς ενώ και οι τράπεζες «χτυπούν καμπανάκι» για ανεπανόρθωτη ζημιά στην κουλτούρα των πληρωμών.
Έτσι, ακόμη και εντός της εβδομάδας, αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις, ταυτόχρονα με την εφαρμογή της «Γέφυρας ΙΙ» που αφορά την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν δάνεια.
Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη στο CNN Greece, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με καθολικό «πάγωμα» στους πλειστηριασμούς, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και μεταξύ των Θεσμών. Την σύμπλευση απόψεων αυτή επιβεβαιώνουν στο CNN Greece και ευρωπαϊκές πηγές που πιέζουν προς την κατεύθυνση της τμηματικής σε πρώτη φάση απελευθέρωσης.
Έτσι, δεν αποκλείεται ακόμα και από τις αρχές Απριλίου να δούμε τις πρώτες αλλαγές, σίγουρα σε ό,τι αφορά τις νομικές διαδικασίες που πραγματοποιούνται πριν και μετά τους πλειστηριασμούς. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, τους τελευταίους μήνες υπήρχε στρέβλωση, καθώς ακόμα και παλιές υποθέσεις -που δεν είχαν καμία σχέση με την πανδημία και οι πλειστηριασμοί είχαν γίνει προ πολλούν- δεν μπορούσαν να ολοκληρωθούν λόγω του συνολικού «παγώματος».
Ελάχιστοι πλειστηριασμοί στην αρχή
Όσο για τους ίδιους τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, ακόμα και αν επιτραπούν, δεν πρόκειται να δούμε κάποιο μαζικό κύμα, τουλάχιστον στην αρχή. Όπως εξηγούν, το πρώτο διάστημα οι πλειστηριασμοί θα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, καθώς αφενός το δίκτυ προστασίας θα είναι διευρυμένο ενώ αφετέρου και οι ίδιες οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε ένα άτυπο «μορατόριουμ».
Στην πράξη, οι πλειστηριασμοί αναμένεται να απελευθερωθούν μόνο μετά την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου, καθώς θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση να βρίσκεται σε ισχύ όλο το σχετικό νομικό καθεστώς για την προστασία των δανειοληπτών. Αυτό θεωρητικά θα γίνει εντός του καλοκαιριού, όμως -λόγω πανδημίας- δεν αποκλείεται να υπάρξει καθυστέρηση μέχρι και τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου. Παράλληλα, οι Θεσμοί πιέζουν και για το «ξεκαθάρισμα» των εκκρεμών υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη, ώστε με το νέο πτωχευτικό να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο ενόψει και της νέας κανονικότητας.
«Στοίχημα» η κουλτούρα πληρωμών
Όλα τα παραπάνω, όπως εξηγούν τραπεζικά στελέχη, έχουν μεγάλη σημασία προκειμένου να διατηρηθεί η κουλτούρα πληρωμών που είχε επανέλθει μετά από πολλά χρόνια πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Όπως εξηγούν, το ζήτημα δεν είναι να «τιμωρηθούν» όσοι πραγματικά χτυπήθηκαν από την πανδημία αλλά να αποφευχθεί μια νέα γενιά στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι ενώ έχουν χρήματα και άνεση, επιλέγουν συνειδητά να μην πληρώνουν ή ρυθμίζουν τις οφειλές τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου