.

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΤΟ 2019 !!!



Σε πόσους τράβηξαν την πρίζα οι προμηθευτές ρεύματος

Καταιγισμό εντολών από τις εταιρίες παροχής ενέργειας για αποσυνδέσεις ρεύματος σε πελάτες – οφειλέτες τους καθώς και για παύση εκπροσώπησης δέχτηκε ο ΔΕΔΔΗΕ. Τα στοιχεία της έκθεσης πεπραγμένων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για το 2019 αναφορικά με τις διακοπές ηλεκτροδότησης κυρίως σε στρατηγικούς κακοπληρωτές είναι αποκαλυπτικά αναφορικά με τη στρατηγική που επέλεξε η αγορά να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα των απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος.

Έτσι την περασμένη χρονιά ο ΔΕΔΔΗΕ δέχτηκε από τους προμηθευτές ρεύματος 360.644 εντολές αποσύνδεσης των παροχών πελατών τους κι εκτέλεσε 227.418. Από αυτούς επανασυνδέθηκαν, δηλαδή πλήρωσαν τις οφειλές τους όταν τους κόπηκε το ρεύμα 111.298.

Το 2019, όπως προκύπτει από την διαφορά εντολών αποσύνδεσης και επανασύνδεσης έμειναν χωρίς ρεύμα 116.120!

Το μέγεθος αυτό προκαλεί σοκ. Oπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς περιλαμβάνει όσους δεν έκαναν ή δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους, αλλά κι εκείνους που οικειοθελώς ζήτησαν τη διακοπή ηλεκτροδότησης κάποιου ακινήτου τους. Συνήθως πρόκειται για ξενοίκιαστα καταστήματα ή εξοχικές κατοικίες. Η ΡΑΕ στα στοιχεία που δημοσιεύει στην έκθεση πεπραγμένων δεν αποσαφηνίζει ποιες από τις αποσυνδέσεις αφορούσαν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές και ποιες σε άλλους λόγους.

Ο σχετικός πίνακας με τις εντολές αποσύνδεσης και επανασύνδεσης είναι ο ακόλουθος:



ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates