.

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!


Στην Καινή Διαθήκη, μια από τις ελάχιστες φορές που ο Ιησούς εμφανίζεται με βίαιο πρόσωπο, είναι όταν αναποδογυρίζει τους πάγκους των αργυραμοιβών και τους εκδιώκει από τον ναό, κρατώντας ένα μαστίγιο, καταστρέφοντας “τὰς τραπέζας τῶν ἀργυραμοιβῶν” και αποκαλώντας τους “σπήλαιον λῃστῶν” (Ματθ. 21:12-13, Μαρκ. 11:15-17, Λουκάς 19:45-46, Ιωάν. 2:13-16).

Και δεν είναι μόνον ο Ιησούς με το μαστίγιο. 

Είναι τόνοι χριστιανικών γραπτών με την ίδια κοινή αντίληψη και κατεύθυνση, όπως αυτό του Μέγα Βασιλείου προς τους πλουτούντας, που τους ρωτά τι θα απαντήσουν στον Δικαστή.

Υπερβατικός ο Άγιος Βασίλειος !!! 

«Τι θ’ απαντήσεις στο δικαστή, εσύ που ντύνεις τους τοίχους και δεν ντύνεις άνθρωπο; εσύ που στολίζεις άλογα και κάνεις πως δεν βλέπεις τον ρακένδυτο συνάδελφό σου, εσύ που σαπίζει το στάρι σου και δεν τρέφεις αυτούς που πεινούν, εσύ που θάβεις το χρυσάφι και καταφρονείς εκείνον που στραγγαλίζεται (…); Πόσους θ’ απάλλασσε ένα δαχτυλίδι σου από τα χρέη τους; Πόσα σπίτια που καταρρέουν θ’ ανόρθωνε; Ένα απόθεμα ρούχων σου μπορεί να ντύσει ολόκληρο λαό που τρέμει απ’ το κρύο. Εσύ όμως το βαστάς να διώξεις άπρακτο τον φτωχό και δεν φοβάσαι τη δίκαιη ανταπόδοση του κριτή» (Μέγας Βασίλειος, Προς τους πλουτούντας)

ΠΗΓΗ
https://yperboles.wordpress.com/2013/04/16/argyramoiboi/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates