.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΞΕΝΑ FUNDS ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΓΙΑ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕΣΩ AIRBNB !!!

ΗΔΗ Η EUROBANK ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΩΛΗΣΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ
Ενώ, όπως μεταδίδει το dikaiologitika.gr, κυρίως διάφορα Ισραηλινά fund προχωρούν σε αγορές διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχής της Αθήνας, αναπαλαιώνοντας και αναβαθμίζοντας τα με σκοπό την τουριστική τους εκμετάλλευση μέσω AirBnb.




Ξένα fund «πολιορκούν» κατοικίες κυρίως στην καρδιά της Αθήνας στοχεύοντας στην απόκτησή τους και στη συνέχεια την υπενοικίασή τους μέσω Airbnb. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν χτυπήσει ήδη την πόρτα των τραπεζών ζητώντας να αγοράσουν ακίνητα με αποκλειστικό σκοπό την εκμετάλλευσή τους στον χώρο της μισθωμένης κατοικίας.


Kυρίως διάφορα Ισραηλινά fund προχωρούν σε αγορές διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχής της Αθήνας, αναπαλαιώνοντας και αναβαθμίζοντας τα με σκοπό την τουριστική τους εκμετάλλευση μέσω AirBnb.

Άλλοι επενδυτές βολιδοσκοπούν και πολυτελείς κατοικίες σε δημοφιλή νησιά όπως Μύκονο, Σαντορίνη, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Σκιάθος.

H εφορία ετοιμάζεται να βάλει «χέρι» και στην εκμήσθωση ακινήτων. Έως το τέλος Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών (πχ AirBnB).

Όλοι όσοι ενοικιάζουν ακίνητα μέσω της πλατφόρμας Airbnb θα καλούνται να τα δηλώσουν. Όσοι δεν δηλώσουν τα ακίνητα τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων που φθάνουν μέχρι τις 5.000 ευρώ.



Τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων ακινήτων από πλειστηριασμούς "ανοίγει" η Eurobank


Τις πρώτες πωλήσεις χαρτοφυλακίων ακινήτων από πλειστηριασμούς, ετοιμάζουν οι τράπεζες, μπαίνοντας δραστικά στη διαχείριση του αποθέματος των ακινήτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το πρώτο deal που θα λειτουργήσει πιλοτικά για όλη την αγορά, ετοιμάζει η Eurobank. Το εγχείρημα είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, με την PWC, η οποία έχει αναλάβει σύμβουλος, να αποστέλλει εντός των ημερών το teaser στους διεθνείς επενδυτές. Η διαδικασία των μη δεσμευτικών, αλλά και των δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου, ενώ μετά υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν 4 – 5 μήνες για τη μεταβίβαση των ακινήτων.

Το χαρτοφυλάκιο που θα τεθεί προς πώληση περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό ακινήτων, τα οποία η Τράπεζα έχει ανακτήσει από πλειστηριασμούς στο παρελθόν. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 750 – 800 ακίνητα που προέρχονται από πλειστηριασμούς του 2006, ενώ σε δεύτερη φάση θα διατεθεί επιπλέον χαρτοφυλάκιο 500 ακινήτων. Συνολικά, δηλαδή, προς πώληση θα τεθούν τουλάχιστον 1.250 ακίνητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το χαρτοφυλάκιο που πρόκειται να βγει προς πώληση περιλαμβάνει ακίνητα πολλαπλού επενδυτικού και εμπορικού ενδιαφέροντος για αυτήν την εποχή. Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα και είναι κυρίως οικιστικά. Πρόκειται για ένα καλά διαρθρωμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, κατά πλειοψηφία, μέσης και μικρής αξίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται κυρίως για ακίνητα αξίας 50.000 – 60.000 ευρώ, τα οποία καθώς βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις, συγκεντρώνουν αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω της ζήτησης για Airbnb.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, οι τράπεζες έχουν πωλήσει ακίνητα από παλαιότερους πλειστηριασμούς είτε μέσω θυγατρικών ή μεσιτών (εν προκειμένω, η Eurobank έχει προχωρήσει σε πωλήσεις 450 ακινήτων μέσω της Eurobank Property Services), ενώ η Τράπεζα Πειραιώς προχωρεί σε πωλήσεις ιδιόκτητων ακινήτων της μέσω της πλατφόρμας της, properties4sale.gr. Όλες οι μέχρι στιγμής πωλήσεις, ωστόσο, είναι ένας προς ένα (one to one) και όχι μαζικές, με τη διάθεση χαρτοφυλακίου, το οποίο θα αγοραστεί από ξένο επενδυτή (fund).

Με το πιλοτικό εγχείρημα που θα ξεκινήσει πρώτη η Eurobank, μετά τις πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, οι τράπεζες θα μπουν και στις πωλήσεις ενεχύρων (ακινήτων) που έχουν ανακτήσει από μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέσω πλειστηριασμών.

Οι τελευταίοι, αποκλειστικά ηλεκτρονικοί πλέον, συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη. Έως χθες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είχαν αναρτηθεί 2.823 πλειστηριασμοί και είχαν προγραμματιστεί 361, εκ των οποίων αρκετοί μπορεί να ματαιωθούν κατόπιν ρύθμισης της τελευταίας στιγμής μεταξύ οφειλέτη και τράπεζας.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates