.

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ: ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ CALAMOS ΣΤΗΝ EXIN !!!

ΖΗΤΑΕΙ 41.000.000 ΔΟΛΑΡΙΑ
Για αθέτηση δανειακών συμβάσεων κάνει λόγο η Calamos !!!




Απρόσμενη τροπή παίρνει η υπόθεση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά την αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια Calamos Family Partners, μέσω της οποίας ζητά από τον ολλανδικό όμιλο Exin, την άμεση εξόφληση ποσού άνω των 41 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας prnewswire το ποσό αυτό θα έπρεπε να έχει πληρωθεί ήδη στις 31 Δεκεμβρίου 2017 και πλέον βρίσκεται σε οριστική αθέτηση.

Αναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει: « Η οικογένεια Calamos Family Partners, Inc. («CFP»), το ιδιωτικό οικογενειακό γραφείο του John P. Calamos, Sr., ανακοίνωσε ότι ο κ. Καλάμος και ο Ιωάννης Σ. Κουδούνης κατέθεσαν σήμερα δικαστική αγωγή στην Cook County, Illinois κατά της EXIN Financial Services Holdings BV, την ολλανδική εταιρεία χαρτοφυλακίου του ομίλου EXIN («EXIN»), ζητώντας την άμεση εξόφληση κεφαλαίου άνω των 41 εκατομμυρίων δολαρίων, πλέον των τόκων που τους είχε αναλάβει η EXIN βάσει σειράς δανειακών συμβάσεων, το σύνολο των οποίων οφειλόταν τελικά και πληρωτέα από την EXIN σύμφωνα με τους όρους αυτών των συμφωνιών στις 31 Δεκεμβρίου 2017 και είναι τώρα σε αθέτηση. Η σημερινή νομική δράση υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η EXIN έχει επανειλημμένα αποτύχει να παράσχει τις απαιτούμενες οικονομικές καταστάσεις και άλλες οικονομικές, λογιστικές και κανονιστικές πληροφορίες και αρχεία, όπως απαιτείται από τις ισχύουσες δανειακές συμβάσεις. Επιπλέον, η δίκη επιδιώκει την πλήρη καταγραφή του πότε και πώς η EXIN χρησιμοποίησε τα δανειακά κεφάλαια.



Επιπρόσθετα, ζητείται από την EXIN να αποσύρει από την ιστοσελίδα της και από όλες τις άλλες δημόσιες ανακοινώσεις οποιαδήποτε αναφορά στον κ. Καλάμο, τον κ. Κουδούνη ή σε οποιεσδήποτε συνδεδεμένες οντότητες και να παύσει να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε από τις ονόματα ή αναφορές σε οποιοδήποτε από αυτά σε σχέση με οποιεσδήποτε ενέργειες ή δραστηριότητες του EXIN.

Εκπρόσωπος της Calamos Family Partners δήλωσε ότι «ενώ δεν σχολιάζουμε συνήθως τις ιδιωτικές επενδύσεις, έχει γίνει φανερό στον κ. Καλάμο και στον κ. Κουδούνη ότι τα δικαιώματά τους ως πιστωτών δεν γίνονται σεβαστά και, ως εκ τούτου, αναγκάζονται να κάνουν αυτό το βήμα για την επιβολή αυτών δικαιώματα».

Η εξέλιξη αυτή πυροδοτεί εξελίξεις στην υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία βρίσκεται στον αέρα, καθώς η οικογένεια Κάλαμος ήταν μεταξύ των βασικών χρηματοδοτών του σχήματος για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Στην αγωγή υποστηρίζεται μεταξύ άλλων, ότι η EXIN έχει επανειλημμένα αποτύχει να παρέχει τις απαιτούμενες οικονομικές καταστάσεις και άλλες χρηματοοικονομικές, λογιστικές και κανονιστικές πληροφορίες, όπως απαιτείται από την δανειακή σύμβαση. Επιπλέον, μέσω της νομικής ενέργειας θα αναζητηθεί το πώς η EXIN χρησιμοποίησε το δάνειο που παρείχε η Calamos.


πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates