.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας



Οι μίζες του φαρμάκου δεν τελείωσαν ποτέ. Το γνωρίζει και ο τελευταίος ιατρικός επισκέπτης !!!

Μέχρι το 2010, η αγορά της φαρμακευτικής μίζας ήταν ελεύθερη και ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Έτσι, το πάρτι ήταν με ελεύθερη είσοδο και τα έδιναν όλοι σε όλους.

Από το 2010 όμως και μετά, τα πράγματα άλλαξαν. Όπως σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, έτσι και στο φάρμακο, η αγορά έκλεισε και το πάρτι έγινε για λίγους, μετά το face control που επέβαλαν οι δανειστές.

Το αποτέλεσμα ήταν απλό και αυτονόητο, όπως σε κάθε περίπτωση που, απο  καθεστώς ελεύθερης αγοράς, η οικονομία περνάει σε καθεστώς ελεγχόμενων - δλδ εποπτευόμενων από τους δανειστές - ιδιωτικών ολιγοπωλείων. 

Οι μίζες μειώθηκαν σε αριθμό, αλλά αυξήθηκαν πολύ σε μέγεθος, δλδ μεγάλωσαν, αφού όσοι επιλέχθηκαν να παραμείνουν στο κλειστό πλέον πάρτι, γνώριζαν καλά ότι το κόστος της συμμετοχής τους είχε, δικαιολογημένα πλέον, αυξηθεί κατακόρυφα. 

Ρωτήστε - όσοι γνωρίζετε κάποιους - ποιο ήταν το πρόγραμμα των συναντήσεων των στελεχών της NOVARTIS στην Ελλάδα, κάθε φορά που ερχόταν τα μεγάλα αφεντικά από έξω για να τους τραβήξουν το αυτί, επειδή δεν ήταν ικανοποιημένοι με τις πωλήσεις, καθόσον αυτές υστερούσαν σε σχέση με τις μίζες που πλήρωνε η εταιρεία στην Ελλάδα. Και ρωτήστε τους ειδικά να σας πουν γιατί όλα τα στελέχη, ακόμη και τα πιο υψηλόβαθμα, έτρεμαν στην ιδέα της .... καθαρίστριας !!!

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που - μεταξύ άλλων - επικρατεί πανικός για το σκάνδαλο NOVARTIS και ανάμεσα στις τάξεις των ευρωπαίων αξιωματούχων, που ήξεραν αλλά σιωπούσαν, πιθανώς επειδή τα έπαιρναν και αυτοί. 

Και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο έχει κυριολεκτικά "σκυλιάσει"  με την έρευνα η άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Τα καλύτερα έρχονται .....

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates