.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΞΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ !!!

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΠΗΡΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕΣΩ QUALCO ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ...
Άδεια διαχείρισης απαιτήσεων κόκκινων δανείων πήρε η Qquant Master Servicer από την Τράπεζα της Ελλάδος.




Και δεύτερη άδεια διαχείρισης δανείων σε εταιρία του (εξάδελφου) Τσακαλώτου.

Ακόμα πιο δυναμικά στη διαχείριση των κόκκινων δανείων μπαίνει η Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, αποκτώντας πρόσφατα άδεια εταιρείας διαχείρισης υπό την επωνυμία Qquant Master Servicer, από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η δραστηριότητα ενός εκ των πιο δραστήριων παρόχων στην οργάνωση και διαχείριση ανεξόφλητων οφειλών και στις υπηρεσίες ανάλυσης και συμβουλευτικής σε θέματα χρέους, όπως είναι η Qualco, ενισχύεται σύμφωνα με πληροφορίες μέσω της συμμετοχής στην εταιρεία της Pimco, η οποία συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Qualco με ποσοστό 20%. H Pimco αποτελεί το βραχίονα του γερμανικού ασφαλιστικού ομίλου Allianz στη διαχείριση κεφαλαίων και έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές με κεφάλαια άνω των 2 τρις δολαρίων και παρουσία στην ελληνική αγορά του real estate. Από την πλευρά του ο Ορέστης Τσακαλώτος (ξάδελφος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου) και η Qualco βρίσκεται στο επίκεντρο του επικαιρότητας μετά την ανάθεση πρόσφατα του έργου της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης της ΔΕΗ για την αποτελεσματική διαχείριση του πελατολογίου της.

Υπεργολάβοι του έργου είναι οι IBM Hellas A.E, Deutsche Bank London Branch, Estia Business Group, Deloitte Business Solutions A.E., KPMG, Qualco UK Ltd., ΚΑΠΑ Research Α.Ε., και Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία και η Finacity Corporation η οποία εμπλουτίζει το έργο της κοινοπραξίας με την εμπειρία της.

Η Qualco, συμμετέχει επίσης, μαζί με την PwC Business Solutions και την Hoist Kredit Aktiebolag στην Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση PQH, που έχει αναλάβει τη διοίκηση του συνόλου των υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζών. Η PQH διαχειρίζεται το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων που αφορά σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια.



Τι έγραφε προ ημερών το mononews.gr

Στις αρχές Νοεμβρίου, η είδηση πως μια εισπρακτική εταιρεία με μέτοχο τον εξάδελφο Ευκλείδη Τσακαλώτου, Ορέστη Τσακαλώτο, αναλάμβανε τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ, έφερνε σε μεγάλη αμηχανία τον υπουργό οικονομικών. Τόσο που το υπουργείο αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «μια συγγενική σχέση δεν σημαίνει και ιδιαίτερες επαφές – πολύ περισσότερο όταν έχουν συναντηθεί 2-3 φορές σε δημόσιες εκδηλώσεις…» Η Qualco επανέρχεται στο προσκήνιο έναν μήνα αργότερα, λόγω της επίθεσης που δέχθηκε από μέλη του Ρουβίκωνα, το μεσημέρι της Τρίτης. Ποια είναι όμως η Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, την οποία ο υπουργός Οικονομικών δεν θα ήθελε ούτε να ακούει;

Η εισπρακτική εταιρεία Qualco θεωρείται απ’ τις αναπτυσσόμενες εταιρείες διαχείρισης οφειλών στην χώρα. Μάλιστα, στόχος της είναι να διευρύνει τις εργασίες της, πράγμα που θεωρεί πως θα μπορέσει να καταφέρει μετά τη μεγάλη «δουλειά» με τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά από τη διοίκηση της ΔΕΗ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης ενέκρινε την ανάθεση στην Qualco του έργου της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης της Επιχείρησης για την αποτελεσματική διαχείριση του πελατολογίου της. Υπεργολάβοι του έργου είναι οι IBM Hellas A.E, Deutsche Bank London Branch, Estia Business Group, Deloitte Business Solutions A.E., KPMG, Qualco UK Ltd., ΚΑΠΑ Research Α.Ε., και Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία και η Finacity Corporation η οποία εμπλουτίζει το έργο της κοινοπραξίας με την εμπειρία της.

Με βάση το συμφωνητικό που ενέκρινε το ΔΣ της ΔΕΗ η αμοιβή του αναδόχου, της Qualco δηλαδή, θα καθορίζεται ως ποσοστό επί των εισπράξεων οφειλών, ενώ το ποσό που αναμένεται να λάβει κυμαίνεται γύρω στα 12 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς η εταιρεία επιχειρεί να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά, ενόψει των νέων προοπτικών που φέρνουν οι αλλαγές στις πολιτικές γύρω από τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς.


Ο ρόλος του Ορέστη Τσακαλώτου

Σύμφωνα με το επίσημο προφίλ της εταιρείας, η λειτουργία της ξεκίνησε στα μέσα της περασμένης 10ετίας και ειδικεύεται στην οργάνωση και διαχείριση ανεξόφλητων οφειλών προσφέροντας ένα «μπουκέτο» υπηρεσιών ανάλυσης, συμβουλευτικής αλλά και διαχείρισης χρέους.

Ο Ορέστης Τσακαλώτος είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Qualco από το 1998. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, «ο Ορέστης θέτει το όραμα και την υψηλής επιπέδου στρατηγική. Ωθεί σε τροχιά ανάπτυξης και ορίζει τις αλλαγές στην εταιρεία. Είναι υπεύθυνος για τις προτάσεις προς τους πελάτες».

Το όραμα αυτό περιλαμβάνει, όπως φαίνεται και την επέκτασή της στο εξωτερικό. Άλλωστε, τα κεντρικά της γραφεία είναι στη Βρετανία ενώ το κέντρο ανάπτυξης της στην Ελλάδα, στο Μαρούσι. Ωστόσο διαθέτει γραφεία σε Γαλλία, Κύπρο και Βραζιλία ενώ σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα της, έχει 70 πελάτες σε 15 διαφορετικές χώρες για τους οποίους αναλύει την αξία των δανειακών χαρτοφυλακίων τους, συντονίζει τις εισπράξεις και βελτιώνει τις επιδόσεις τους.


πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates