.

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΦΙΛΕΤΟΥ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΑ ΕΛΠΕ !!!

ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ΕΛΠΕ νοίκιαζαν από την ΕΑΣ τα 100 από τα 470 συνολικά στρέμματα έναντι 25.000.000€, ενώ με την πώληση απέκτησαν και τα 470 στρέμματα με τίμημα μόλις 26.000.000€ !!!




Η κυβέρνηση ενέκρινε την άνοιξη την πώληση οικοπέδου-φιλέτο της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στα ΕΛΠΕ χωρίς διαγωνισμό και σε τίμημα που καταγγέλλεται ότι είναι σκανδαλωδώς χαμηλό σε σχέση με την αξία του οικοπέδου.Πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου διάσωσης της ΕΑΣ και έχει προκαλέσει έκτοτε την επέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα.

Ερευνούνται κακουργηματικές πράξεις ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του σωματείου εργαζομένων της ΕΑΣ, αλλά τα περισσότερα Μέσα δεν δείχνουν να ασχολούνται.


Το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Άμυνας φέρεται να συναίνεσε στην απόφαση της διοίκησης της ΕΑΣ να προχωρήσει σε απευθείας διαπραγματεύσεις με τα ΕΛΠΕ και να πουλήσει χωρίς διαγωνισμό έναντι 26 εκατ. ευρώ την έκταση των 470 στρεμμάτων που εκ των πραγμάτων ανήκει στο Δημόσιο, το οποίο ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών της ΕΑΣ.

Τα ίδια τα ΕΛΠΕ νοίκιαζαν έκταση 100 εκ των 470 στρεμμάτων από την ΕΑΣ, πληρώνοντας τίμημα 25 εκατ. ευρώ. Τώρα, με 26 εκατ. ευρώ και απευθείας εξαγορά, απέκτησαν το σύνολο της έκτασης, η οποία έχει παραλιακό μέτωπο ενός χιλιομέτρου στην Ελευσίνα και γειτνιάζει με την Αττική Οδό και τη σιδηροδρομική γραμμή.

Για τον προβληματικό τρόπο της συναλλαγής αλλά και για τις νομικές διαστάσεις που θα μπορούσε να λάβει η πώληση δημόσιας περιουσίας χωρίς διαγωνισμό και με τίμημα που, όπως καταγγέλλεται, δεν ανταποκρίνεται στην αντικειμενική ή εμπορική αξία του οικοπέδου στην Ελευσίνα, το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΑΣ είχε προειδοποιήσει τόσο τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας κ. Βίτσα όσο και τη διοίκηση της ΕΑΣ.


πηγη: ereportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates