.

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ PARADISE PAPERS Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ !!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 130 ΟΝΟΜΑΤΑ
Κλιμάκιο εισαγγελέων με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη μετέβησαν στην Αμερική για τους Έλληνες των Paradise Papers.




Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στην Αμερική για τα Paradise Papers


Το ενδιαφέρον της Εισαγγελίας Διαφθοράς έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή 130 ονομάτων ελληνικού ενδιαφέροντος στα Paradise Papers, τα οποία φέρνουν στο φως τους φορολογικούς παραδείσους που έχουν επιλέξει οι οικονομικά ισχυροί και διάσημοι αυτού του πλανήτη για να αποκρύψουν τα εισοδήματά τους, μέσω offshore επενδύσεων και να αποφύγουν με αυτό τον τρόπο την πληρωμή φόρων .


Μεταξύ των ονομάτων ελληνικού ενδιαφέροντος που περιλαβάνονται στα Paradise Papers είναι και αυτό της συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα Γκραμπόφσκι ως μετόχου κατά 50% offshore εταιρίας, με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική. Πρόκειται για την Eternia Capital Management που ιδρύθηκε το 2010.

Με βάση, λοιπόν, τις αποκαλύψεις για την παρουσια Ελλήνων στα Paradise Papers η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ξεκινήσει μία μεγάλη έρευνα στο πλαίσιο της οποίας η επικεφαλής της, Ελένη Τουλουπάκη και κλιμάκιο εισαγγελέων μετέβησαν στην Αμερική, όπου και θα παραμείνουν μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Στόχος των Ελλήνων εισαγγελέων είναι να συγκεντρώσουν στοιχεία, για υποθέσεις φοροδιαφυγής, καθώς περισσότερα από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος εμφανίζονται να συνδέονται με εταιρείες offshore και να εντοπίζονται στα αρχεία της Appleby, που μαζί με την Asiaciti Trust είναι οι δύο εταιρείες υπηρεσιών offshore, που εδρεύουν στις Βερμούδες και τη Σιγκαπούρη αντίστοιχα

Εκτός από τη Μαρέβα Μητσοτάκη ΄στα αρχεία αναφέρονται και άλλα ελληνικού ενδιαφέροντος ονόματα, που φέρονται να συνδέονται με πολιτικούς, μεγάλος αριθμός εφοπλιστών, αλλά και μεγαλοστέλεχος τράπεζας που μετείχε σε offshore.

Σύμφωνα με το dikografies.blogspot, στα επίμαχα αρχεία εντοπίστηκαν, επίσης, υπεράκτιες εταιρείες που έλαβαν δάνεια από ελληνικές τράπεζες, καθώς και Έλληνες που έχουν απασχολήσει τις αρχές για φορολογικές και άλλες υποθέσεις. Στη διαρροή από την Appleby εντοπίζονται 252 καταχωρήσεις διευθύνσεων επικοινωνίας ατόμων που συνδέονται με offshore εταιρείες και βρίσκονται γεωγραφικά στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η Appleby είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών offshore, εδρεύει στις Βερμούδες και στα αρχεία της κρύβονται υπεράκτιες διασυνδέσεις περισσότερων από 120 πολιτικών προσώπων από 47 διαφορετικές χώρες, οι ελιγμοί πολυεθνικών κολοσσών με σκοπό να αποφύγουν την πληρωμή φόρων, αλλά και οι πλούσιοι, διάσημοι και ισχυροί του πλανήτη που έχουν επιλέξει τη μυστικότητα των offshore.

Ανάμεσα στα 6,5 εκατομμύρια έγγραφα που διέρρευσαν από τα εταιρικά μητρώα 19 δικαιοδοσιών μυστικότητας βρέθηκαν 6.000 που περιείχαν τη λέξη Ελλάδα.. Αυτά τα 6.000 έγγραφα προέρχονται από περιοχές όπως η Μάλτα, η Αρούμπα, οι Μπαχάμες, τα Μπαρμπέιντος, οι Βερμούδες, οι Νήσοι Κουκ, η Ντομινίκα, η Λαμπουάν, τα Νησιά Μάρσαλ, το Νησί Νέβις και η Αγία Λουκία.

Όπως τόνιζαν εισαγγελικοί κύκλοι, σε πολλές περιπτώσεις στα έγγραφα που προέρχονται από εταιρικά μητρώα ο όρος Ελλάδα συναντάται στις διευθύνσεις επικοινωνίας που δηλώνουν οι μέτοχοι, οι διευθυντές η άλλοι συνδεόμενοι με τις εταιρείες αυτές. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος των εγγράφων αποκαλύπτει στοιχεία για offshore ελληνικών συμφερόντων.


πηγη: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates