.

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΨΥΧΑΡΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΟΛ, ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK...
Σε πλειστηριασμό βγαίνει κατοικία του πρώην εκδότη στο Κολωνάκι η οποία έχει ως ιδιοκτήτρια την σύζυγό του.




«Ο κύριος Σταύρος Ψυχάρης δεν μένει πια εδώ» είναι μια φράση που μπορεί να ηχεί παράξενη τώρα, μπορεί όμως να γίνει πραγματικότητα σε λίγους μήνες, αφού ένα διαμέρισμα του πρώην εκδότη του ΔΟΛ βγαίνει στο σφυρί από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για χρέη εξακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Πρόκειται για μια κατοικία του ζεύγους Ψυχάρη στο Κολωνάκι, ένα εξαιρετικής αισθητικής διαμέρισμα εκατόν ογδόντα πέντε τ.μ. οι τοίχοι του οποίου έχουν ακούσει πολλά, όποτε έκανε κάποια ραντεβού του εκεί ο πρώην πανίσχυρος εκδότης.

Ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος το οποίο πλειστηριάζεται τον ερχόμενο Μάιο από την Alpha Bank για χρέη εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (600.000) είναι η σύζυγος του έκπτωτου εκδότη Χριστίνα Τσούτσουρα.

Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να επισκεφθούν το διαμέρισμα με τις δύο κρεβατοκάμαρες, το σαλόνι, την τραπεζαρία και τα δύο λουτρά μεταξύ άλλων για να το δουν ιδίοις όμασοι. Η αξία του διαμερίσματος ορίστηκε στα 478.000 ευρώ.

Η κατάσχεση αρχικά και ο πλειστηριασμός της συγκεκριμένης οικίας Ψυχάρη στο Κολωνάκι δείχνει αν μη τι άλλο ότι ο παντοδύναμος κάποτε εκδότης, είναι πλέον γυμνός.

Η εμμονή του να χαράξει μια πορεία που έστειλε τελικά τον ΔΟΛ στα βράχια -τελικά σώθηκε από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη- έχοντας μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους, αποδείχτηκε το κύκνειο άσμα του.

Ακόμη και στο τελευταίο άρθρο με την υπογραφή του στο «Βήμα της Κυριακής» αρνήθηκε να παραδεχθεί τις ευθύνες του και προτίμησε να αποχαιρετήσει τους εργαζόμενους και να μιλήσει για τον πόλεμο που δέχθηκε!

Έκτοτε παραμένει εξαφανισμένος και κανείς δεν φαίνεται να αναζητάει πλέον, τον άνθρωπο που κάποτε παρακάλαγαν όλοι να δουν, στο γραφείο του ή αν ήταν πιο τυχεροί στην κατοικία του στις παρυφές του Λυκαβηττού.


Το τέλος μιας εποχής

Λένε ότι οι τυχεροί που έχουν απολαύσει την φιλοξενία του κ. Σταύρου Ψυχάρη στην άλλη εντυπωσιακή κατοικία που διαθέτει στο Κολωνάκι (Λυκαβηττού) , έχουν να λένε για την θέα της, στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου. Όσοι λίγοι και εκλεκτοί έχουν επισκεφτεί την οικία έχουν να διηγούνται πολλά περιστατικά για το εντυπωσιακό αυτό διαμέρισμα , τα έπιπλα και τους πίνακες που έχει (η είχε). Ένα από αυτά είναι το εξής: την ημέρα των εκλογών του 2000 έκανε ένα εντυπωσιακό κάλεσμα με προσκεκλημένο τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Στην πολυθρόνα που θα καθόταν ο τότε πρωθυπουργός είχε ένα τεμπελάκι με τον όνομα του: Κωνσταντίνος Σημίτης, Πρωθυπουργός.

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο κάποτε πιο ισχυρός εκδότης, προσεύχεται πλέον για ένα θαύμα που θα τον γλιτώσει από τα χειρότερα, κοιτώντας την πιο γνωστή εκκλησία στο Κολωνάκι.

Σίγουρα είναι κάτι που δεν το έκανε επιμένουν να λένε άνθρωποι που τον έχουν γνωρίσει καλά στα χρόνια της κυριαρχίας του, αυτά που πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Πέρυσι τα Χριστούγεννα κατάφερε οριακά να πληρώσει το δώρο των εργαζομένων, έτσι ώστε να γλιτώσει την σύλληψη ο γιος του κ. Πάνος Ψυχάρης, που ήταν διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στην δουλειά και λίγη ώρα αργότερα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στον Σταύρο Ψυχάρη.

Τελικά μετά την καταβολή του δώρου, ο κ. Ψυχάρης αναχώρησε οικογενειακώς για διακοπές λίγων ημερών εντός Ελλάδας και όχι στο εξωτερικό και την αγαπημένη του Κουρσεβέλ, ένα από τα πλέον γνωστά χειμερινά θέρετρα των Άλπεων, το οποίο λατρεύει.

Εκεί άλλωστε πριν από εννιά χρόνια, όταν ήταν πανίσχυρος αρέσκετο στο να παίζει μαζί με κάποιους ισχυρούς Έλληνες επιχειρηματίες μονά-ζυγά με χαρτονομίσματα των πεντακοσίων ευρώ στο bar γνωστότατου ξενοδοχείου.

Αυτές όμως ήταν άλλες εποχές για τον άνθρωπο που συναγελαζόταν με πρωθυπουργούς, εφοπλιστές και την ελίτ του ελληνικού επιχειρείν, ο οποίος όμως νοιαζόταν την ίδια στιγμή και για τους ανθρώπους στο ΔΟΛ.

Είναι πολλά τα παραδείγματα, όπου ανέλαβε προσωπικά ο ίδιος τα έξοδα για νοσηλείες εντός και εκτός Ελλάδας εργαζομένων στο συγκρότημα και αρκετά αυτά που έχουν την σφραγίδα του ιδιότυπου χιούμορ του.

Ένα, διαδραματίστηκε στο ασανσέρ του κτηρίου, όταν βρέθηκε μαζί με δύο νέες συντάκτριες του συγκροτήματος.

Χωρίς να ξέρουν με ποιον ήταν στον θάλαμο, η μια συντάκτρια γύρισε στην φίλη της και την ρώτησε που θα φάνε το μεσημέρι.

«Που να φάμε καλό μου! Στο Aubrevoir που τρώει ο Ψυχάρης; Στα Goody’s θα πάμε…» απάντησε η άλλη, λίγο πριν το ασανσέρ, σταματήσει στον όροφό τους.

Έχοντας συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά τους, ο κ. Ψυχάρης έμαθε σε λίγα λεπτά τα ονόματά τους και μετά από μισή ώρα η γραμματέας του κάλεσε την μία από τις δύο συντάκτριες στο γραφείο του.

Όταν αυτή στάθηκε απορημένη μπροστά της η γραμματέας του εκδότη, της έδωσε ένα φάκελο και της είπε χαμογελώντας: «Αυτό είναι από τον κ Ψυχάρη για εσάς και την φίλη σας. Σας έχει κάνει κράτηση για φαγητό στο Aubrevoir!». 


Όταν έπεσε ο Σταύρος

Ο άνδρας με το βλοσυρό βλέμμα δεν είχε καλή διάθεση εκείνο το πρωί του περασμένου Απρίλη , όταν πέρασε την είσοδο του κτηρίου που στεγάζεται ο ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Ήξερε ότι η βασιλεία του είχε τελειώσει με την επίσημη είσοδο του ειδικού εκκαθαριστή στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, κάτι όμως που δεν τον εμπόδισε να πάει για άλλη μια μέρα στο γραφείο του.

Μάζεψε κάποια ακόμη από τα προσωπικά του αντικείμενα-ο κύριος όγκος είχε τοποθετηθεί σε κούτες τις τελευταίες ημέρες-και χάρηκε για λίγα 24ωρα ακόμη τον τίτλο του εκδότη.

Ένας τίτλος ο οποίος αφαιρέθηκε από την εταιρία Grand Thorton που ανέλαβε τον ρόλο του ειδικού εκκαθαριστή στο «μαγαζί» που γιγάντωσε ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης και καταβαράθρωσε την τελευταία τριετία ο «διάδοχός» του .

Τα επαναλαμβανόμενα λάθη του κ. Σταύρου Ψυχάρη ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, τα φέσια μηνών στους εργαζόμενους και η επιμονή του να έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο οδήγησαν σε «ναυάγιο» όποιον ενδιαφέρθηκε να μπει σε αυτό που αποκαλούσε μαγαζί του.

Κάπως έτσι παύθηκε από εκδότης αλλά και από εκτελεστικός πρόεδρος στο Δ.Σ. του ΔΟΛ. Τον ακολούθησαν η σύζυγός του κ. Χριστίνα Τσούτσουρα με τις Channel τσάντες της, εκτελεστική αντιπρόσωπος στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και ο γιος του Παναγιώτης Ψυχάρης που εκτελούσε χρέη διευθύνοντος συμβούλου.

Η κ. Ψυχάρη δεν ενεφανίσθη έκτοτε πολλές φορές στο γραφείο της, όπως συνήθιζε να πράττει μετά το μεσημεριανό της γεύμα, συναισθανόμενη ίσως για πρώτη φορά ότι ήρθε το τέλος εποχής στον εκδοτικό βίο του συζύγου της κάτι που σήμανε και την δική της αποκαθήλωση.

Έκτοτε το ζεύγος Ψυχάρη φέρεται να έχει αραιώσει τις κοινωνικές του εμφανίσεις, σε δείπνα ισχυρών του χρήματος και σε λαμπερά κοινωνικά γεγονότα, τα πασπαλισμένα με πολλή glam, χρυσόσκονη και ηχηρούς καλεσμένους.

Κάτι που ήταν μάλλον αναμενόμενο μετά την πτώση του συζύγου της από τον θρόνο του ισχυρού εκδότη, αφού όπως γνωρίζουν όλοι στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας οι «δυνατές» προσκλήσεις εξαφανίζονται όσο εύκολα εμφανίζονται.

Όταν έχεις τα πάντα-ειδικά την δύναμη και την επιρροή ενός εκδοτικού κολοσσού-σε καλούν παντού, για την ακρίβεια σε παρακαλούν δύο και τρεις φορές.

Όταν δεν την έχεις πλέον όπως ο κ. Σταύρος Ψυχάρης, το τηλέφωνό του απλά σταματάει να χτυπάει κάθε λεπτό και οι κλήσεις αραιώνουν τόσο που πλέον εύχεται να χτυπήσει…



πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates