.

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ FRAPORT: ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ !!!

ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Αποποιείται ευθυνών η γερμανική εταιρεία και δείχνει τις συνεργαζόμενες εταιρείες !!!



Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Η Κέρκυρα Σήμερα», ο 44χρονος άνδρας που έχασε τη ζωή του εργαζόταν στην πίστα του αεροδρομίου, ως υπεύθυνος να κατευθύνει τα αεροσκάφη από και προς τις θέσεις στάθμευσης στο χώρο του αεροδρομίου (marshaller).

Ο άτυχος άνδρας φέρεται να ήταν εργαζόμενος της εταιρείας υπηρεσιών εδάφους Swissport στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, όπου σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΡΤ, ένιωσε δυσφορία και έχασε τις αισθήσεις του. Παρά το γεγονός πως το ΕΚΑΒ έδρασε άμεσα, δεν πρόλαβαν να επαναφέρουν το εργαζόμενο που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κατόπιν επικοινωνίας του ThePressProject με την εταιρεία Fraport που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, ο εργαζόμενος άνηκε πράγματι στο δυναμικό εταιρείας υπηρεσιών εδάφους, με την ευθύνη για τις συνθήκες εργασίας να βαραίνουν τη συνεργαζόμενη εταιρεία.

Σημειώνεται πως, κατά δημοσιεύματα τοπικού τύπου της Κέρκυρας, υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για λιποθυμίες καθαριστριών αεροσκαφών και άλλων εργαζόμενων στο αεροδρόμιο, ειδικά εν μέσω καύσωνα. Η απάντηση του υπεύθυνου επικοινωνίας της Fraport σε σχετικό ερώτημα του TPP για τις συνθήκες εργασίας, ήταν πως υπεύθυνες για τις συνθήκες αυτές είναι οι συνεργαζόμενες εταιρείες, με τον έλεγχό τους να επαφίεται στους κρατικούς μηχανισμούς.

Μάλιστα, σε ερώτηση σχετικά με την αντιμετώπιση αντίστοιχων καταγγελιών για τις συνθήκες εργασίας για τις συνεργαζόμενες εταιρείες, η εταιρεία απάντησε πως ειδικά τις ημέρες του καύσωνα, στην Κέρκυρα και άλλα νησιά «προσφέρουμε νερό σε όλους τους εργαζόμενους σε παρόμοια περιστατικά, είτε ανήκουν στην εταιρεία μας, είτε σε άλλη».


πηγη: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates