.

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΕΔΕ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ !!!

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ
Πως πήρε φορολογική ενημερότητα με αρρύθμιστες οφειλές και γιατί δεν δεσμεύθηκε η βίλα στην Σύρο ή το αντίτιμο της πώλησης ψάχνουν εφορία και Εισαγγελία !!!


Τον… ανεξήγητο γρίφο της χορήγησης φορολογικής ενημερότητας στην Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου για τη μεταβίβαση της υπερπολυτελούς βίλας στην Σύρο το 2016 ενώ υπάρχουν, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, μη ρυθμισμένες φορολογικές οφειλές, αναζητά και εσωτερική διοικητική έρευνα στη ΔΟΥ Κηφισιάς, στην οποία ανήκει το ζευγάρι.

Η έρευνα ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από τηλεφώνημα της νέας εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, η οποία ζήτησε να μάθει πώς χορηγήθηκε αυτή η ενημερότητα, η οποία ουσιαστικά επέτρεψε στο ζεύγος Παπαντωνίου να εισπράξει , σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, περί τα 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ τα οποία παραμένει άγνωστο αν βρίσκονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται στο πλαίσιο της ΕΔΕ είναι γιατί οι φορολογικές αρχές επέτρεψαν την πώληση του ενώ είτε θα έπρεπε να το έχουν δεσμεύσει σε προγενέστερο διάστημα αφού υπάρχουν μεγάλες φορολογικές εκκρεμότητες για το ζεύγος, είτε γιατί δεν δέσμευσαν το αντίτιμο, εφόσον υπήρχαν αυτές οι οφειλές. Εν ολίγοις πώς πήρε "φορολογική ενημερότητα;"

Και ποινική έρευνα

Πέραν της διοικητικής έρευνας η κα Τουλουπάκη έχει διατάξει και ποινική διερεύνηση γεγονός που θέτει τους εφοριακούς και υπο ποινική εξέταση. Μάλιστα η ερευνώμενη - τυχόν - ζημία για το δημόσιο είναι ισόποση με το ποσό της πώλησης. Παράλληλα η έρευνα θα εξετάσει και γιατί δεν δεσμεύθηκε η ακίνητη περιουσία του ζεύγους (άρα και το ακίνητο που φέρεται να πουλήθηκε από το 2016 και από τις δικαστικές αρχές), αφού από το 2013 εκκρεμούσε δικογραφία για τον τρόπο απόκτησης αυτών των ακινήτων. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μελετά τα δημοσιεύματα και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατάξει επιπλέον έρευνα για τυχόν ευθύνες και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν τις υποθέσεις και δεν προχώρησαν στην έγκαιρη δέσμευση των ακινήτων. Άλλη μια πτυχή της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν η πώληση είναι εικονική.



πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates