.

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ;;; ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ ;;;



Βαριές κουβέντες Μαρτίνη για ξεπούλημα του Ντυνάν

Ευθύνες στους υπουργούς υγείας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της εκχώρησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στην Τράπεζα Πειραιώς επέρριψε ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου, Ανδρέας Μαρτίνης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής καταγγέλλοντας μάλιστα «σχέδιο άλωσης» το οποίο ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο.

Στην πολύωρη κατάθεσή του ενώπιον των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής ο προφυλακισμένος Ανδρέας Μαρτίνης μίλησε για σειρά επιλογών οι οποίες οδήγησαν στην εκχώρηση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στην Ημιθέα ΑΕ (θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς) έναντι 115 εκ. ευρώ. Επιμέρισε, μάλιστα, τις ευθύνες σε σειρά υπουργών αλλά και στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. «Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντινάν, και ο κ. Γεωργιάδης μας έριξε μέσα και σφράγισε πολύ καλά» κατέθεσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μαρτίνης.



«Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Ντινάν»
«Μετά το μνημόνιο που υπεγράφη τέλειωσε το Ντινάν, κάποιοι το χαρίσανε στην Πειραιώς» είπε ερωτηθείς σχετικά με το τριμερές εμπιστευτικό μνημόνιο που υπέγραψε ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με την Τράπεζα Πειραιώς και το Ερρίκος Ντινάν για την εκχώρηση του νοσοκομείου. Επίσης κατήγγειλε ότι ο κ. Γεωργιάδης του ζήτησε να παραιτηθεί επικαλούμενος πιέσεις των «ξένων» και στη συνέχεια προχώρησε στον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου της επιλογής του. Κατήγγειλε μάλιστα ότι κ. Γεωργιάδης «με καμία δύναμη δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Ντινάν». Ερωτηθείς, όμως, σχετικά ο κ. Μαρτίνης ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ποια συμφέροντα εξυπηρετούσε ο κ. Γεωργιάδης. «Θέλω να πιστεύω ότι το έκανε για να σώσει το νοσοκομείο» είπε αναφερόμενος στην εκχώρηση.

«Η λαίλαπα που ανέμενα ως σωτηρία ονομάζεται Λοβέρδος»

Ο κ. Μαρτίνης κατέθεσε ότι ο κ. Λοβερδός αποδείχθηκε η «λαίλαπα» που ο ίδιος περίμενε ως σωτηρία. Του καταλόγισε μάλιστα ότι του άσκησε πιέσεις να αποσύρει μήνυση που είχε καταθέσει κατά του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου αλλιώς «θα έκλεινε την στρόφιγγα του ΕΟΠΥΥ στο Ντυνάν». «Εάν πιέζεις ασφυκτικά και προσωπικά και καθημερινά δια των εκπροσώπων σου, πρέπει ο υπουργός να αναλαμβάνει την ευθύνη» είπε για την απόσυρση των ένδικων μέσων. «Εάν ο κ. Λοβέρδος λειτουργούσε κατά το χιλιοστό που λειτούργησε ο Γεννηματάς θα ησασταν αλλιώς και εσείς αλλιώς και εμείς» σχολίασε ο κ. Μαρτίνης απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Ο Μάκης Βορίδης πιέστηκε για να δοθεί το νοσοκομείο»

Ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντινάν κατήγγειλε επίσης ότι ο τότε υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης έφερε στη Βουλή «κατόπιν πιέσεων» τροπολογία -πέντε ημέρες προ του πλειστηριασμού του νοσοκομείου- για την παροχή ασυλίας στις πρώην διοικήσεις. «Επειδή τον κ. Βορίδη τον τιμώ, από ό,τι ξέρω πιέστηκε για να το κάνει» είπε ο κ. Μαρτίνης και ανέφερε ότι η τροπολογία "δεν ήταν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος" και ήταν «εκ των ων ουκ άνευ» για να πωληθεί το νοσοκομείο.

Οι αναφορές στον διευθυντή του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα

Ο κ. Μαρτίνης ανέφερε ότι στο παρελθόν είχε φιλικές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά στη συνέχεια εκείνος σταμάτησε να μιλά μαζί του απευθείας και τον παρέπεμψε στον τότε διευθυντή του Κώστα Μπούρα. Μάλιστα, ο κ. Μαρτίνης ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, του εκμυστηρεύτηκε ότι ο κ. Μπούρας τον χαρακτήρισε κλέφτη. «”Να με παρατήσετε με τον κλέφτη, τον αλήτη…” είπε ο κ. Μπούρας για εμένα» τόνισε ο κ. Μαρτίνης.
Μάλιστα ο κ. Μαρτίνης άφησε υπονοούμενα για τον διευθυντή του κ. Σαμαρά, Κώστα Μπούρα, υπογραμμίζοντας την καταγωγή του «Μεσσήνιου» στελέχους του ΣΔΟΕ κ. Γιαννίκου. Επανέλαβε, μάλιστα, την καταγγελία του ότι ο κ. Γεωργιάδης του άσκησε πιέσεις να παραιτηθεί με το αιτιολογικό "θέλει να βάλει και ο Σαμαράς τους δικούς του".
Επίσης άφησε έμμεσες αιχμές για τις φιλικές σχέσεις του περιβάλλοντος της συζύγου του κ. Σαμαρά με το διευθυντικό στέλεχος του Ερρίκος Ντινάν Θεμ. Χαραμή.
Ο κ. Μαρτίνης αναγνώρισε πάντως ότι χάρη στης Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης Σαμαρά παρέμεινε εν ζωή το Ερρίκος Ντινάν. "Χρωστάω χάριτες στον Σαμαρά" είπε χαρακτηριστικά.

Ευθύνες και σε Κωστή Χατζηδάκη - Νότη Μηταράκη

Ο μάρτυρας κατήγγειλε επίσης ότι ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, και ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, παρείχαν κάλυψη στο σχέδιο εκχώρησης του Ντινάν. "Δεν θα μπορούσε να τελεσφορήσει τίποτα εάν το ζευγάρι του υπουργείου Ανάπτυξης δεν κάλυπτε τα πεπραγμένα του Χαραμή" είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζεται την Τετάρτη η κατάθεση του Ανδρέα Μαρτίνη

Η κατάθεση του Ανδρέα Μαρτίνη στην Εξεταστική Επιτροπή διακόπηκε μετά από τέσσερις ώρες καθώς ο πρώην πρόεδρος του Ντινάν αισθάνθηκε αδιαθεσία. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαρτίνης είναι 76 χρονών και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εξεταστικής η κατάθεση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών της προσωρινής διοίκησης Ντινάν

Μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής ζήτησαν εκ νέου να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών της προσωρινής διοίκησης του Ντινάν που έδωσε το πράσινο φως για την εκχώρηση του νοσοκομείου μέσω πλειστηριασμού. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας κάλεσε, μάλιστα, τον πρόεδρο της Εξεταστικής Αντώνη Μπαλωμενάκη να αιτηθεί άμεσα το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών. «Επιμένω αταλάντευτα να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών της προσωρινής διοίκησης που υπέγραψαν για τον πλειστηριασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ανοίγματος των λογαριασμών αναμένεται να ληφθεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Έναντι 19,5 εκατ. ευρώ αγόρασε η Πειραιώς δάνεια του Ντινάν 94,5 εκατ. ευρώ

Στην Εξεταστική Επιτροπή έφτασαν σήμερα στοιχεία σχετικά με το ποσό με το οποίο εξαγόρασε η Τράπεζα Πειραιώς τις δανειακές συμβάσεις του νοσοκομείου Ερρίκος Ντινάν από την Marfin. Όπως ανέφερε ο κ. Μπαλωμενάκης πρόκειται για τέσσερις δανειακές συμβάσεις συνολικού ύψους 94,5 εκατ. ευρώ που εξαγοράστηκαν από την Πειραιώς έναντι 19,5 εκατ. ευρώ.

Η κατάθεση Μαρτίνη

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μαρτίνης διευκρίνισε πως «Ντυνάν» και Ερυθρός Σταυρός είναι συγκοινωνούντα δοχεία, ενώ πρόσθεσε με νόημα πως «μου ζητήσατε τη διεύθυνση μου. Είμαι κάτοικος Κορυδαλλού». «Αυτή είναι η διεύθυνση διαμονής σας», ήταν η παρέμβαση του κ. Μπαλωμενάκη.

Ο κ. Μαρτίνης αναφέρθηκε στο κατασχετήριο έγγραφο που έφτασε στην οικεία του από την Εφορία ενόσω ο ίδιος ήταν στον Κορυδαλλό, με τον πρώην πρόεδρο του Ντυνάν να κάνει λόγο για σχέδιο ψυχολογικής «εξόντωσής»του. «Τον Απρίλη που ήμουν στις φυλακές, όχι πρόεδρος πια όπως μου ζητήθηκε από τον κ. Γεωργιάδη, μου ήρθε κατάσχεση από την εφορία τον Μάιο του 2017 για χρέη του φόρου μισθωτών υπηρεσιών που οι κύριοι αμέλησαν -σε εισαγωγικά η λέξη- να δηλώσουν και γι’ αυτό παρακαλώ να ελεγχθούν οι οικονομικές υπηρεσίες που εγκαταστάθηκαν στο νοσοκομείο πριν αποκτηθεί από τον κ. Σάλλα και θα σας παρακαλέσω να ελέγξετε τα πεπραγμένα της ΔΟΥ Κηφισιάς γιατί έπρεπε πρώτα να εξοντωθώ εγώ για να μην έχει η γυναίκα μου να με συντηρήσει, νομίζοντας πως στα 76 μου χρόνια δεν θα αντέξω για να μην βρεθώ ενδεχομένως μπροστά σας» είπε χαρακτηριστικά.

Το νοσοκομείο -σύμφωνα με όσα παρέθεσε- ήταν πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου κοινωφελούς χαρακτήρα. «Αν ήμασταν κερδοσκοπική κλινική, την άδεια θα την παίρναμε από την νομαρχία, ενώ τότε την πήραμε από το υπουργείο Υγείας» σημείωσε. Εν συνεχεία, διηγήθηκε ένα ακόμα περιστατικό, κατά το οποίο ο πρώην δικηγόρος του τον είχε επισκεφτεί στον Κορυδαλλό, λέγοντάς του αναφορικά με τον τραπεζικό λογαριασμό που κατατέθηκε η μίζα για την οποία κατηγορείται: «Πες μου έναν πεθαμένο για τον λογαριασμό και την επόμενη μέρα βγαίνεις», με τον ίδιο να μην απαντά.

Την τιμητική του είχε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, για τον οποίο αφηγήθηκε με ειρωνικό ύφος πως «είχαμε καιρό να βρεθούμε με έναν παλιό φίλο, τον κ. Αθανασίου τον Χαράλαμπο, αυτό θα το δείτε και στους καταλόγους όσων νοσηλεύτηκαν στο Ντυνάν».

«Τη σύμβαση για τους εν ενεργεία δικαστές την έκανε με άλλο νοσοκομείο, εμένα με παρακάλεσε και δέχθηκα να κάνω με συνταξιούχους δικαστικούς. Φίλος μου ήταν, ήταν υποχρέωσή μου να το κάνω» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Ανδρέας Μαρτίνης για πρώτη φορά καταφέρθηκε με τόση ένταση για τα πεπραγμένα του πρώην υπουργού Υγείας. Ο υπόδικος μάρτυρας ανέφερε πως ο κ. Αβραμόπουλος προχωρούσε σε ρουσφετολογικές προσλήψεις στον Ερυθρό Σταυρό μέσω του Ντυνάν, ζημιώνοντας εν τέλει το νοσοκομείο. Υποστήριξε επίσης ότι στο Δ.Σ. είχε τοποθετήσει 3 ανθρώπους της εμπιστοσύνης τους, από τους οποίους ο ένας εξ αυτών ήταν υπεύθυνος επί των οικονομικών, και έτσι οι προσλήψεις γίνονταν χωρίς ουσιαστικά ο ίδιος να τις γνωρίζει.

Για την εμπλοκή του Ανδρέα Βγενόπουλου που λειτούργησε ως κλινικάρχης και όχι ως τραπεζίτης είπε: «Πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες με συνεχάρησαν γιατί έσυρα τον Βγενόπουλο στα δικαστήρια. Έγιναν πολλές Επιτροπές στη Βουλή, δεν θα το πω εκβιασμό, αλλά επιπολαιότητα και ιδιοτέλεια. Ο κ. Λοβέρδος ήθελε να αποσύρουμε τα ένδικα μέσα κατά του Βγενόπουλου. Μα εξυπηρετείται το δάνειο; Όλες οι εισπράξεις του Ντυνάν είχαν εκχωρηθεί στον Βγενόπουλο και αφού κρατούσε τα δικά του, τότε μας έδινε με το σταγονόμετρο ό,τι ήθελε. Το "μπουμ" έγινε όταν συνεργαστήκαμε – συμπράξαμε για να αναπτύξουμε μια μαιευτική κλινική με το Ιατρικό Κέντρο. "Ή τους διώχνεις ή θα σε λιώσω" είχε πει ο Ανδρέας Βγενόπουλος» υποστήριξε.

«Ο Λοβέρδος παραπλάνησε ακόμα και τη Βουλή, παραδέχτηκε ότι είναι βέβαιος πως θα μας σώσει ο Βγενόπουλος και στο φινάλε μας έφτυσε ο Βγενόπουλος και αξίωσε να παραιτηθούμε στο Συμβούλιο Εφετών» επισήμανε και συμπλήρωσε: «Ο Λοβέρδος μας είπε ότι "αν δεν αποσύραμε τη μήνυση κατά του Βγενόπουλου θα έκλεινε την στρόφιγγα του ΕΟΠΥΥ στο Ντυνάν». 

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη ήταν η περιγραφή μίας συνάντησης που είχε με τον κ. Λοβέρδο, στην οποία ξαφνικά παρευρέθη και ο Βγενόπουλος. «Ένα πούρο συνοδευόμενο με τον Βγενόπουλο μπήκε στην αίθουσα, κατά τη συνάντηση με Λοβέρδο Εκεί τα... έπαιξα» αφηγήθηκε και συνέχισε λέγοντας πως ο Λοβέρδος Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή του έλεγε ότι θα κρατήσει το ΚΙΕΝ, ενώ Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο του έλεγε πως δεν θα το κρατήσει.

Για τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε πως αν και είχαν πολύ καλές σχέσεις στην αρχή, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρώην πρωθυπουργός εξουσιοδότησε ατύπως τον διευθυντή του γραφείου του, κ. Μπούρα, για να συνομιλεί μαζί του. «"Επειδή ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να βγαίνει στο τηλέφωνο, ό,τι θελήσεις πάρε εμένα" και πραγματικά κάτι θέλησα» θυμήθηκε και περιέγραψε ένα δείπνο στο οποίο βρισκόταν και ο κ. Κεδίκογλου: «Τρώγαμε, ένας δημοσιογράφος, ο κ. Κεδίκογλου και εγώ. Ο πρωθυπουργός ήταν στο εξωτερικό. "Δεν πιάνεις τον κ. Μπούρα για να διευθετήσει τίποτα από τα ταμεία;" ρώτησα τον κ. Κεδίκογλου» αφηγήθηκε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Την επόμενη μέρα ξαναμιλήσαμε: "Να με παρατήσετε με τον κλέφτη, τον αλήτη¨ του είπε ο κ. Μπούρας για εμένα». Επίσης, έκανε αναφορά για την γυναίκα του Αντώνη Σαμαρά και συγκεκριμένα για τη συγγενική σχέση που έχει με έναν εκ των μάνατζερ που μπήκαν για να προσφέρουν βοήθεια στο ΚΙΕΝ, τον κ. Χαραμή. Μάλιστα, χαρακτήρισε «τιμωρό» του έναν υπάλληλο του ΣΔΟΕ, τον κ. Γιαννίκο, για τον οποίο -όπως υποστήριξε- έχει διορίσει δύο συγγενείς του στο Ντυνάν. Κατά τον κ. Μαρτίνη, ο κ. Γιαννίκος είναι Μεσσήνιος και συνδέεται με επιφανή πολιτικό, ενώ τόνισε πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος του ΣΔΟΕ τον κυνηγά «όπου υπάρχει Μαρτίνης».

Αποκαλυπτικός ήταν και για τη θητεία του Άδωνη Γεωργιάδη: «Ήταν συμφοιτητής της κόρης μου στην αρχαιολογία» είπε και συνέχισε τονίζοντας πως στην αρχή της θητείας του ο κ. Γεωργιάδης τον είχε διαβεβαιώσει πως θα τα «κανονίσουν» όλα. «Σενάρια επί σεναρίων. Φτάνει ο Πλεύρης και λέει: Υπουργέ αν περάσεις τέτοιες διευκολύνσεις, που θέλουν αυτοί, θα πάμε ειδικό δικαστήριο. Και βεβαίως δεν προχώρησε η ιστορία» αποκάλυψε.

Αν και όχι τόσο καυστικό όπως στο παρελθόν, συνέχισε για τον κ. Γεωργιάδη τονίζοντας: «Στο Ντυνάν ήμουν ισόβιος, με φωνάζει όμως ο Γεωργιάδης και μου λέει: "Ανδρέα δεν σε θέλουν οι ξένοι, να παραιτηθείς". Λέω: "είμαι παραιτημένος" και μου ζητά να μπει Δ.Σ. της επιλογής του».


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ :







http://www.koutipandoras.gr/article/live-eskepazei-loberdo-gewrgiadh-kai-boridh-o-andreas-martinhs
https://www.msn.com/el-gr/news/national/%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD/ar-BBCjxg4
https://olympia.gr/2017/06/09/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%88%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates