.

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΚΟ !!!

ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Πάνω από 6.300.000 ευρώ η ζημιά του Δημοσίου !!!



Μία ακόμα δικογραφία για ΜΚΟ διαβιβάζεται στη Βουλή. Αυτή τη φορά η υπόθεση συνδέεται με χρηματοδοτήσεις πέντε Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και Ανωνύμων Εταιριών που φέρεται να ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με πάνω από 6,3 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επίμαχες χρηματοδοτήσεις είχαν υπογραφεί την περίοδο 2001-2003 από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και τον τότε υφυπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

Για το λόγο αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής διαβίβασε την Τετάρτη στη Βουλή τη σχετική δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των δύο πολιτικών προσώπων .

Η δικογραφία ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου από την εισαγγελία Διαφθοράς (την ημέρα δηλαδή της παραίτησης της επικεφαλής Ελένης Ράικου) και διαβιβάστηκε στον Αρειο Πάγο αυθημερόν.

Οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφονται είναι «απιστία στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία σε συνδυασμό με τις νόμο περί καταχραστών δημοσίου», καθώς και «ηθική αυτουργία στην πράξη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση».
Τα μη πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται ποινικά είναι ο Αλεξ. Ρόντος, πρώην γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπυπτξιακής Συνεργαδίας ( ΥΔΑΣ) , Νικ. Μπάζας πρώην διευθυντής της διευθύνσεως αναπτυξιακής πολιτικής και Γ. Φιλιππέος υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.

Για ηθική αυτουργία διώκονται οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ και των ΑΕ και συγκεκριμένα των :

-Αστική ΜΗ Κερδοσκοπική Εταιρία/ΜΚΟ Ακαδημία Τηλεποικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης

-Ινστιτούτο Μελετών, ερευνών , τηλεποικοινωνιών και πληροφορικής χωρών ΝΑ Ευρώπης ΑΕ

-Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο ΑΕ

-Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ΑΕ

-Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία επιχειρηματικό γραφείο Οικονομικής Συνεγρασίας στη ΝΑ Ευρώπη


πηγη: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates