.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΩΤΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ !!! ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ & ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ !!!

ΕΝΩ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ
Όλη η ανακοίνωση !!!



Καθημερινούς προπηλακισμούς και εκβιασμούς σε βάρος εφοριακών από μεγαλοφοροφυγάδες, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Αττικής και Κυκλάδων. Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος ζητά την παρέμβαση της Πολιτείας τόσο για την φυσική προστασία των εργαζομένων, που όπως λέει δέχονται ακόμα και δολοφονικές επιθέσεις, όσο και για την νομική τους κάλυψη απέναντι σε συμφέροντα που επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν κλίμα φόβου και ανασφάλειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ OI ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ KAI ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ

Καθημερινά πλέον εργαζόμενοι στις Οικονομικές Υπηρεσίες βρίσκονται αντιμέτωποι με φαινόμενα προπηλακισμών, εκβιασμών, μηνύσεων, αλλά και δολοφονικών επιθέσεων, που στόχο έχουν τον εκφοβισμό τους και την εδραίωση ενός κλίματος ανασφάλειας.

Ισχυρά οικονομικά συμφέροντα έχουν εξαπολύσει μπαράζ μηνύσεων κατά συναδέλφων, κατηγορώντας τους για υπέρβαση καθήκοντος, παραπλάνηση, συκοφαντική δυσφήμιση και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μεγιστοποιήσει το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας.

Σύμμαχό τους σε αυτή την προσπάθεια έχουν δυστυχώς, το νομικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες μας και το οποίο αφήνει εντελώς ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν υπό αντίξοες συνθήκες να κάνουν τη δουλειά τους.

Οι διαχρονικές εξαγγελίες των κυβερνήσεων και των ηγεσιών του ΥΠΟΙΚ για αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, φαντάζουν κενές περιεχομένου όταν την ίδια στιγμή αφήνουν εκτεθειμένους τους υπαλλήλους στη διαπλοκή και τα συμφέροντα, που στρέφονται εναντίον τους με σωρεία μηνύσεων και απειλών.

Γεννά πλήθος ερωτημάτων η επιτηδευμένη στάση ουδετερότητας που επιλέγει η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία όταν οι εργαζόμενοι μηνύονται από μεγαλοφοροφυγάδες επειδή κάνουν τη δουλειά τους (καταλογίζοντας μεγάλα ποσά φόρων) όπου διαπιστώνεται φοροδιαφυγή.

Είναι προκλητική η στάση της ηγεσίας όταν νίπτει τας χείρας της, μπροστά στις αγωνιώδεις κραυγές συναδέλφων ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες και τα νομικά τους τμήματα, υπερασπιζόμενοι μόνοι τους τα συμφέροντα του δημοσίου, αλλά και τους εαυτούς τους, παρότι έκαναν τη δουλειά τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Είναι αδιανόητο να κρεμιούνται στα ''μανταλάκια'' εργαζόμενοι και ο κλάδος των εφοριακών συνολικά, μέσω πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων, χωρίς η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία να παρεμβαίνει, διερευνώντας πιθανές ευθύνες, αλλά και προστατεύοντας το σύνολο των εργαζομένων από πρακτικές εκφοβισμού και δημόσιων απειλών.

Είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι οι υπηρεσίες μας κατακλύζονται καθημερινά από εταιρείες οι οποίες προτίθενται να αναλάβουν, έναντι αμοιβής φυσικά, το ρόλο της πολιτείας και της υπεράσπισης των υπαλλήλων και η ηγεσία του υπουργείου και της Ανεξάρτητης Αρχής να σφυρίζει αδιάφορα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, πως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως ένα απολύτως ευνοϊκό περιβάλλον για τους μεγαλοφοροφυγάδες και τη συνέχιση μιας ιδιότυπης φορολογικής ασυλίας που εδώ και χρόνια απολαμβάνουν.

Άλλωστε έχει καταστεί πλέον σαφές ότι οι εξαγγελίες για διεύρυνση της φορολογικής βάσης δεν αφορούσαν (όπως αφελώς νόμιζαν κάποιοι) τη στροφή των φορολογικών υπηρεσιών προς την κατεύθυνση της μεγάλης φοροδιαφυγής, αλλά προς τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, με την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την άμεση αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και τη νομική κάλυψη των εργαζομένων για ενέργειές τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους."


πηγη: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates