.

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΤΕΩΣ ΒΟΗΘΟΣ ΓΕΝ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ !!!

ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Σε μια πρωτοφανή απόφαση στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου, το μόνιμο τριμελές Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή 3,5 χρόνια φυλάκιση στον τέως βοηθό γενικό εισαγγελέα, δικηγόρο και πρώην βουλευτή Ρίκκο Ερωτοκρίτου !!!


Σε ότι αφορά τους άλλους κατηγορούμενους, στον επίσης δικηγόρο Παναγιώτη Νεοκλέους, επέβαλε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, ενώ στον δικηγόρο Ανδρέα Κυπρίζογλου επιβλήθηκε ποινή με αναστολή.

Η ποινή φυλάκισης για τους δύο πρώτους είναι άμεση και αναμένεται να μεταφερθούν στις κεντρικές φυλακές. Υπενθυμίζεται πως στις 8 Φεβρουαρίου το τριμελές Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε ένοχους τους Ρίκκο Ερωτοκρίτου, Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Συγκεκριμένα, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου βρέθηκε ένοχος σε έξι κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, της συνωμοσίας προς καταδολίευση και της κατάχρησης εξουσίας.

Οι κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκαν ένοχοι οι Ερωτοκρίτου, Νεοκλέους και δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης επτά χρόνια, ενώ οι κατηγορίες του Κυπρίζογλου επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών χρόνων.

Ο Παναγιώτης Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ βρέθηκαν ένοχοι σε πέντε κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της ενεργού δωροδοκίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και της συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Ο Ανδρέας Κυπρίζογλου βρέθηκε ένοχος σε δύο κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και της συνωμοσίας προς καταδολίευση. Οπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι των καταδικασθέντων θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο.


πηγη: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates