.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ !!!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΚΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ
Δεν θα φορολογηθεί το έκτακτο βοήθημα που θα λάβουν περισσότεροι από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος !!!



Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε επίσης ότι εξετάζεται να δοθεί το επίδομα και σε όσους εκκρεμεί η σύνταξή τους.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν πρόκειται να πάρει κάτω από 300 ευρώ ενώ ξεκαθάρισε ότι για τον υπολογισμό του πλαφόν θα συνυπολογίζονται αθροιστικά οι συντάξεις που λαμβάνει και όχι το ΕΚΑΣ ή άλλα επιδόματα Όπως είπε για 500.000 συνταξιούχους το έκτακτο βοήθημα ισοδυναμεί με την 13η σύνταξη. Όπως υπογράμμισε το συγκεκριμένο επίδομα δεν θα συνυπολογιστεί στον καθορισμό του ΕΚΑΣ.

Αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια που δεν απαιτούνται για την χορήγηση του βοηθήματος είπε ότι "αν τα βάζαμε τα χρήματα θα τα δίναμε το 2017 ενώ έπρεπε να τα δώσουμε το 2016".

Πρόσθεσε ότι μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί σε όλους το έκτακτο βοήθημα.

Ακόμη τόνισε ότι το ποσό που δίδεται είναι ασφαλές και δεν έχει ρίσκο αν προκύψουν τυχόν διαφορές όταν κλείσει τον Φεβρουάριο το ύψος των εσόδων. Όπως είπε ότι έως τον Σεπτέμβριο του 2017 θα έχουν απονεμηθεί 102.000 συντάξεις που εκκρεμούν εδώ και χρόνια. Σχετικά με την διαπραγμάτευση και τις απαιτήσεις του ΔΝΤ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η απαίτηση για κατάργηση της "προσωπικής διαφοράς".

Ο κ. Πετρόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 Fm" υπογράμμισε ότι ήταν δέσμευση της κυβέρνησης, πως όταν τα οικονομικά το επέτρεπαν, θα προχωρούσε στην ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων. "Επιλέξαμε να καταβληθεί αυτό το ποσό στους συνταξιούχους που είναι η μεγάλη κατηγορία και με αυτόν τον τρόπο να βοηθηθεί η ελληνική οικογένεια" τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε πως εμμέσως ενισχύονται και οι άνεργοι, καθώς όπως είπε "δυστυχώς, δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς ανέργους".

Ερωτηθείς για τις συντάξεις και τα εφάπαξ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα τουλάχιστον για δύο χρόνια, απάντησε ότι τόσο οι κύριες όσο και οι επικουρικές συντάξεις, όπως και τα εφάπαξ, εκδίδονται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς. Όπως είπε μάλιστα, περισσότερες από 100.000 συντάξεις έχουν πληρωθεί, ενώ και για τα εφάπαξ τόνισε ότι ενώ η πρόβλεψη ήταν για 13.000 έχουν ήδη εξυπηρετηθεί 15.000. "Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην κοινωνία και την οικονομία" σημείωσε.

Καταλήγοντας ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα, θα δίνει τη δυνατότητα να εκδίδονται ταχύτερα οι συντάξεις, ενώ ερωτηθείς για το ποσό που προβλέπεται στον προϋπολογισμό για τα εφάπαξ, απάντησε ότι αυτό αγγίζει τα 1 δισ ευρώ.


πηγη: capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates