.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ 2.099 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ !!!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΨΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50.000 ΕΥΡΩ
Tο κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις και ποινές φυλάκισης για μη εμπρόθεσμη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, αλλά και με κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος αντιμετωπίζουν 2.099 φορολογούμενοι, που οφείλουν συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 3,1 δισ. ευρώ στο Δημόσιο !!!



Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν ποσά φόρων άνω των 50.000 ευρώ για περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά την ημερομηνία λήξης των προβλεπόμενων προθεσμιών, με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί εναντίον τους μηνυτήριες αναφορές από τις εφορίες για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Το γεγονός ότι 2.099 φορολογούμενοι που διώκονται ποινικά για το αδίκημα της μη καταβολής οφειλών προς το Δημόσιο ύψους άνω των 50.000 ευρώ θα ελεγχθούν και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, για να διαπιστωθεί εάν διέπραξαν το αδίκημα του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος, αποκαλύπτεται από τα στατιστικά στοιχεία για την αποδοτικότητα των υπηρεσιών της φορολογικής διοίκησης που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΓΓΔΕ.

Συνολικά τα φέσια προς το Δημόσιο ανέρχονται σήμερα σε 93,3 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα 11,7 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν μέσα στο 2016. Από αυτές τις οφειλές τα 3,1 δισ. ευρώ ανήκουν στους προαναφερθέντες 2.099 φορολογούμενους που διερευνούν η εφορία, οι εισαγγελικές αρχές και η αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Οι εν λόγω φορολογούμενοι εκτός από τις ποινικές διώξεις για τη μη πληρωμή των οφειλών τους στο Δημόσιο, υπάρχει πιθανότητα να κατηγορηθούν και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Αυτό διότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ν. 3691/2008), οι ΔΟΥ, τα Ελεγκτικά Κέντρα και το ΣΔΟΕ κάθε φορά που διαπιστώνουν φορολογικά αδικήματα που διώκονται ποινικά υποχρεούνται να υποβάλλουν αναφορές προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προκειμένου οι κατηγορούμενοι να ελέγχονται και για το εάν διέπραξαν το αδίκημα του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.


πηγη: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates