.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΠΛΗΡΩΣΕ & ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ Ο ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΡΕΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ FBB !!!

ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ 15.800.000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ 2012
Απαλλάχθηκαν Ρέστης & Πάλλης για τα δάνεια της FBB !!!




Απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αναστάσιος Πάλλης σχετικά με δύο δάνεια συνολικού ύψους 15,8 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκαν το 2012 από την τράπεζα FBB, συμφερόντων του εφοπλιστή. Με το ίδιο βούλευμα (1192/2016), απαλλάσσονται και όσα στελέχη της τράπεζας ενεπλάκησαν στη χορήγησή τους.

Προηγουμένως είχε υποβληθεί σχετική πρόταση από την εισαγγελέα Αθηνά Θεοδωροπούλου και οι δικαστές προχώρησαν στην απαλλαγή των κατηγορουμένων από τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της άμεσης συνέργειας σε υπεξαίρεση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σε αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι κρίθηκε πως τα δάνεια δόθηκαν με επαρκείς εξασφαλίσεις και δεν ήταν εικονικά ενώ υπέρ της απαλλακτικής πρότασης σημαντικό ρόλο έπαιξε η πληρωμή από μέρους του εφοπλιστή Β.Ρέστη όλου του ποσού των δανείων.

Σε ανακοίνωση τους οι κ.κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Ελευθέριος Γκέλης, πληρεξούσιοι δικηγόροι του Β. Ρέστη αναφέρουν:

"Με το υπ΄ αρ. 1192/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο κατέστη αμετάκλητο την 30η Σεπτεμβρίου 2016, ο εντολέας μας Βίκτωρ Ρέστης κρίθηκε ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία σε βάρος του (Αθώος) για τις πράξεις της υπεξαίρεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα κρίθηκε ότι δάνεια που χορηγήθηκαν από την Τράπεζα F.B.B. ήσαν απολύτως νόμιμα.

Η άνω δικαστική εξέλιξη κατέδειξε ότι η επιπόλαιη "καταδίκη" ανθρώπων από τους αυτόκλητους τηλεδικαστές πλήττει -βάναυσα- υπολήψεις και προσβάλλει το τεκμήριο αθωότητας, θεσμικό πυλώνα του Κράτους Δικαίου".

Ο συνήγορος του Αν. Πάλλη, Γρ. Τσόλιας, σε δήλωση του αναφέρει πως: "Ο κ. Α. Πάλλης από την πρώτη στιγμή της απολογίας του υποστήριξε την νομιμότητα σύναψης της εν λόγω δανειακής σύμβασης και εν τέλει κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, παραμένοντας σε κατάστημα κράτησης περί τους οκτώ μήνες. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αντικαταστάθηκε η προσωρινή κράτηση του κ. Α. Πάλλη, ο οποίος σε Υπόμνημα του υποστήριξε τότε ότι:

α) το δάνειο των 5,8 εκ. ευρώ υπήρξε καθόλα ενήμερο και εξυπηρετείτο κανονικά μέχρι που η Τράπεζα FBB το κατήγγειλε για δικούς της λόγους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ποινική δικογραφία σε βάρος του, εκ του μη όντος
β) η αποπληρωμή του δανείου ήταν πλήρως εξασφαλισμένη αφού ο κ. Πάλλης είχε προβεί σε παροχή υποσχετικής επιστολής για την προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας FBB σε ακίνητο μεγαλύτερης αξίας
γ) Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αρ. 9636/13-8-2013 απόφασή του επέτρεψε στην Τράπεζα FBB να εγγράψει προσημείωση υποθήκης στο ακίνητο που αφορούσε η υποσχετική επιστολή, μέχρι του ποσού των 7,1 εκ. ευρώ, γεγονός το οποίο συνεπάγεται την πλήρη εξασφάλιση της Τράπεζας και αποδεικνύει την, από μέρους του κ. Πάλλη, έλλειψη δόλου πρόκλησης ζημίας σε βάρος της Τράπεζας. Το περιεχόμενο των ανωτέρω ισχυρισμών του κ. Α. Πάλλη, υιοθετήθηκε εν πολλοίς και από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, το οποίο με την σειρά του, μετά την παραμονή του σε καθεστώς κράτησης επί σχεδόν οκτώ μήνες και την αποφυλάκιση του, τον απήλλαξε κάθε κατηγορίας".

ΠΗΓΗ
http://www.capital.gr/story/3159222

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates