.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΑ FUNDS !!!

ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
Στο στόχαστρο των ξένων funds ξενοδοχεία και ακίνητα φιλέτα !!!



ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Σε χέρια ξένων που διαθέτουν ρευστό θα περάσουν, όπως όλα δείχνουν, τα ερχόμενα τρία χρόνιαδεκάδες πολυτελείς κατοικίες, επαύλεις και ξενοδοχεία πολλών αστέρων που λόγω της κρίσης οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται τα τελευταία χρόνια σε προφανή αδυναμία εξυπηρέτησης των οφειλών τους σε τράπεζες.

Οι περιπτώσεις αυτές θα είναι οι πρώτες που θα βρεθούν στο στόχαστρο ποικιλώνυμων συμφερόντων, των ονομαζόμενων στην αγορά "κορακιών", που καιρό τώρα περιμένουν μετά μανίας να ανοίξει ο δρόμος της εκχώρησης και των πωλήσεων κόκκινων δανείων στα περιβόητα funds.


Αφού αναλάβουν τη διαχείριση κόκκινων δανείων που αφορούν κυρίως αγορές επαύλεων ή ανεγέρσεις πολυτελών ξενοδοχείων θα αναζητήσουν τους υποψήφιους αγοραστές που αντί πινακίου φακής θα αναλάβουν να ξεπληρώσουν τα δάνεια που από την αρχική τους ονομαστική αξία θα έχουν αρκετά απομειωθεί.

Από την άλλη οι συστημικές τράπεζες θα πρέπει να αποστείλουν σήμερα στον SSM (Ενιαίο Εποπτικό Ευρωπαικό Μηχανισμό) τα πλήρη σχέδια τους για το τι μέλλει γενέσθαι μέχρι το 2019 με τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους που σήμερα φτάνουν τα 107 δισ. ευρώ (ποσοστό περίπου 50% των συνολικού ενεργητικού τους).

Οπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος και όπως συμφωνήθηκε με τους πιστωτές τα ελληνικά συστημικά ιδρύματα θα πρέπει με διαφόρους τρόπους,να μειώσουν τα ανοίγματά τους κατά 40% ή 42 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2019.

Οι τρόποι αυτοί ταξινομούνται σε τρεις, και με διαφορετικά ποσοστά ανά τράπεζα. Σε γενικές γραμμές η μείωση των κόκκινων δανείων θα γίνει κατά 68% (28 δισ. ευρώ) από αναδιαρθρώσεις δανείων ώστε με την πάροδο του χρόνου να καταστούν ενήμερα,κατά 13% (5,4 δισ. ευρώ) από πωλήσεις κόκκινων δανείων (κυρίως στεγαστικά δάνεια για βίλες ή δάνεια σε ξενοδοχεία) στα γνωστά fands,και κατά 18%(7,6 δισ. ευρώ) από πλειστηριασμούς και ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων εταιρειών ή φυσικών προσώπων.



πηγη: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates