.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η DEUTSCHE BANK !!!

ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ABBEY LIFE
Η Deutsche Bank πούλησε τη βρετανική ασφαλιστική εταιρεία της Abbey Life στη Phoenix Group Holdings, καθώς ξεφορτώνεται περιουσιακά της στοιχεία εκτός του τραπεζικού τομέα και μειώνει τον ισολογισμό της, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές και να καλύψει τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών Αρχών !!!


















Η Phoenix θα καταβάλει 935 εκατ. στερλίνες (1,22 δισ. δολάρια) για την Abbey Life, η οποία διαχειρίζεται ενεργητικό αξίας 10 δισ. στερλινών και έχει 735.000 ασφαλισμένους. Αν και η συμφωνία, που ανακοινώθηκε σήμερα, θα οδηγήσει σε ζημιά προ φόρων ύψους 800 εκατ. ευρώ για τη Deutsche Bank στο πρώτο εξάμηνο, κυρίως λόγω μειωμένης αποτίμησης (της Abbey Life), θα αυξήσει τον συντελεστή κεφαλαίων της τράπεζας κατά 10 μονάδες βάσης (0,1 της ποσοστιαίας μονάδας).

Η είδηση ήταν ένα από τα σπάνια καλά νέα για τους επενδυτές της γερμανικής τράπεζας και οι μετοχές της αυξήθηκαν 3,1%, ανακάμπτοντας από το χθεσινό ιστορικό χαμηλό, όταν η μετοχή επλήγη από συνεχιζόμενες ανησυχίες για την ευρωστία του χρηματοπιστωτικού κλάδου στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.


Η Deutsche Bank, που βρίσκεται στο μέσο μίας βαθιάς αναδιάρθρωσης, προσπαθεί να μειώσει δραματικά τον ισολογισμό της, επιδιώκοντας να συμμορφωθεί με τους αυστηρότερους κανόνες που απαιτούν από τις τράπεζες να διατηρούν περισσότερα κεφάλαια έναντι όλων των στοιχείων του ενεργητικού τους. Η Deutsche εργαζόταν από πέρυσι για την πώληση της Abbey Life, την οποία είχε αγοράσει έναντι 977 εκατ. στερλινών το 2007, όπως δήλωσαν πηγές στο Reuters.


πηγη: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates