.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΖΟΖΕ ΜΠΑΡΟΖΟ: ΚΑΙ GOLDMAN SACHS...ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ !!!

ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 7.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ...ΜΠΑΡΟΖΟ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;





















Ή δεν πληρώνουν καλά εκεί στην Goldman Sachs, ή ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν έχει χτυπηθεί από την λιτότητα. Σε κάθε περίπτωση, όπως γράφει η δανέζικη εφημερίδα Politiken ζήτησε και πήρε πρόωρα την σύνταξη που δικαιούται από τις θητείες του στις Βρυξέλλες, που φτάνει τα 7.000 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με τη συνηθισμένη πρακτική, η σύνταξη αυτή χορηγείται αφού ο δικαιούχος έχει συνταξιοδοτηθεί γενικώς και έχει αποσυρθεί από την αγορά εργασίας.

Ο Μπαρόζο όμως δεν ακολούθησε την πεπατημένη και ζήτησε- όπως επιβεβαίωσαν οι Βρυξέλλες- να εισπράττει τη σύνταξη του, αφού έκλεισε τα 60 χρόνια του τον Μάρτιο.

Πράγμα που έγινε, παρότι από τον Ιούλιο έχει μια καλοπληρωμένη δουλειά στον τραπεζικό τομέα, ως πρόεδρος της Goldman Sachs International.

Δεν είναι θέμα νομιμότητας, αλλά ηθικής, τονίζουν ευρωβουλευτές.

«Αυτή η περίπτωση πρέπει να μας κάνει να ψηφίσουμε πιο αυστηρούς κανόνες για την ακεραιότητα των επιτρόπων» είπε ο Γερμανός ευρωβουλευτής Sven Giegold, συντονιστής επί των Οικονομικών Υποθέσεων για την Ομάδα των Πρασίνων.

«Μπορεί να μην είναι παράνομο, αλλά σίγουρα δεν είναι αποδεκτό ηθικά», συμφώνησε και ο Δανός Σοσιαλδημοκράτης Jeppe Kofod. Η απόκάλυψη γίνεται την ώρα που ο Μπαρόζο έχει ήδη εμπλακεί στην διαμάχη για το εάν πρέπει ή όχι να συνεχίσει τη συνεργασία του με την Goldman Sachs.

Ηδη από τις αρχές του μήνα ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε από την επιτροπή ηθικής να ερευνήσει την υπόθεση, έρευνα που ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν έχει υποστηρίξει από αποτελεί «ασυμβίβαστη» «δυσμενή διάκριση», αφού σύμφωνα με τους κανόνες, πρέπει να απέχει από τέτοιου είδους αμφιλεγόμενες δραστηριότητας για 18 μήνες μετά την αποχώρηση του από την Κομισιόν και η συνεργασία του με την Goldman Sachs άρχισε 20 μήνες αφού είχε λήξει η θητεία του.


πηγη: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates