.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

104 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΔΡΟΥΣΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΕΠΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εκατόν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων γνωστά πρόσωπα της Δικαιοσύνης, δηλαδή δικηγόροι, δικαστές, ένας πολιτικός μηχανικός, ένας ιερέας, ένας γνωστός τηλε-δικηγόρος, επιχειρηματίες, γνωστοί φοροτεχνικοί, γνωστοί συνδικαλιστές αλλά και πρόσωπα υπεράνω υποψίας όπως η κόρη επιχειρηματία που ασχολείται με τα media και ένας πασίγνωστος επικοινωνιολόγος, ξακουστός για τη σχέση του με την εκκλησία,παραπέμπονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για σωρεία κακουργημάτων που σχετίζονται με τη δράση κυκλώματος που υφάρπαζε ακίνητα, πλαστογραφούσε αποφάσεις και άλλα που οδήγησαν στην ονομασία του ως "παραδικαστικό πλειστηριασμών" !!!




Του Παναγιώτη Στάθη


Σύμφωνα με την ογκοδέστατη δικογραφία που επί σχεδόν 10 χρόνια χειρίστηκαν οι ειδικοί εφέτες ανακριτές, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι ως μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίας άλλων μελών του κυκλώματος. Φέρονται δε να εξαπατούσαν δικαστήρια, αλλά και να υπόσχονταν έναντι "δώρου" την απεμπλοκή από υποθέσεις, λόγω διασυνδέσεων στη Δικαιοσύνη.


Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 1143/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, παραπέμπονται σε δίκη κατά περίσταση τα αδικήματα που τους βαρύνουν είναι συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση και άλλα.

Να σημειωθεί πως αναζητούνται με εντάλματα σύλληψης 36 άτομα για τα οποία το δικαστικό συμβούλιο διατάσσει τη διατήρηση της ισχύος των ενταλμάτων.

Τέλος, διατάσσει να διαβιβαστούν αντίγραφα εγγράφων στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων. Τα έγγραφα αυτά, όπως αναφέρεται, σχετίζονται με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, οι οποίες περιγράφονται σε μία εκ των συνολικά επτά εισαγγελικών προτάσεων που έχουν συνταχθεί για την υπόθεση.

Ποιοι εμπλέκονται, ποιους κατηγορεί ο εισαγγελέας

Το βούλευμα κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέα Παναγιώτας Φάσκου, η οποία σχεδόν σε έναν ολόκληρο τόμο, για την ακρίβεια σε 4.720 σελίδες, καταγράφεται η δράση του αποκαλούμενου "Παραδικαστικού κυκλώματος Νο2"

Η έρευνα ξεκίνησε πριν απο 10 χρόνια από τον Εισαγγελέα Εφετών Ις. Ντογιάκο ο οποίος άσκησε τις διώξεις και στην συνέχεια από τους εφέτες ειδικούς ανακριτές, κ.κ. Νικήτα Χριστόπουλο, Στυλιανό Δαρέλλη και Μερόπη Πουλάκη. Μάλιστα λόγω του όγκου του υλικού η υπόθεση –κάποια στιγμή- διαχωρίστηκε στα δυο. Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικογραφία οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία, εκτός των άλλων στοιχείων, περιλαμβάνονται απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καταγράφηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Κομβικό ρόλο όμως έπαιξε ο δικηγόρος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ό οποίος τον Οκτώβριο του 2009 , ενεπλάκη στο κύκλωμα και τελικά αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές και μετατράπηκε σε προστατευόμενο μάρτυρα . Ηδη βέβαια ο κ.Παρασκευόπουλος εκτίει ποινή πέντε φορές ισόβια (!) η οποία του επιβλήθηκε για την υπόθεση της Αιξωνής.

Τι λέει η εισαγγελέας

Η κα Φάκου αναφέρει ως δράση του "κυκλώματος":

-Eντόπιζαν ακίνητα μεγάλης εμπορικής αξίας σε διάφορες περιοχές, τα οποία, ήταν ή ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα ή οι ιδιοκτήτες τους διέμεναν στο εξωτερικό ή ήταν υπέργηροι ή είχαν σοβαρά νομικά προβλήματα ιδιοκτησίας και στη συνέχεια, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα, εγκαθιστώντας περίφραξη, όταν επρόκειτο για οικόπεδα ή εμφανίζοντας ως δήθεν ιδιοκτήτες αυτών κάποιες απ’ τις εικονικές εταιρίες που είχαν συστήσει ή μέλη των εταιριών αυτών. Aφού ενημερώνονταν, από τα δελτία του Ταμείου Νομικών, ότι ακίνητα είχαν κατασχεθεί και επρόκειτο να εκπλειστηριαστούν, δημιουργούσαν, με συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, νομικά κωλύματα κατά τη διαδικασία του πλειστηριασμού, επιτυγχάνοντας έτσι, με εξαπάτηση των αρμοδίων Δικαστηρίων, Συμβολαιογράφων και άλλων εμπλεκομένων αρμοδίων οργάνων, τη ματαίωσή τους, με περαιτέρω συνέπεια, την πρόκληση μεγάλης ζημίας σε βάρος της περιουσίας των δανειστών. Για τις ενέργειές τους αυτές, εισέπρατταν ως αμοιβή μεγάλα χρηματικά ποσά από τους οφειλέτες-ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Υπόσχονται δικαστικές διευθετήσεις

- Υπόσχονταν διασυνδέσεις με παράγοντες της Δικαιοσύνης με ταρίφα 25.000 ευρώ:

Εντόπιζαν πρόσωπα που είχαν δικαστικές εκκρεμότητες και αφού τους διαβεβαίωναν ψευδώς, ότι είχαν τις κατάλληλες γνωριμίες και διασυνδέσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, ώστε να εξασφαλίσουν ευνοϊκή έκβαση στις υποθέσεις τους, τους έπειθαν να καταβάλλουν χρήματα, προκειμένου να δωροδοκήσουν, δήθεν, τους Δικαστές και Εισαγγελείς, που συγκροτούσαν τη σύνθεση του εκάστοτε Δικαστηρίου! Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις η ταρίφα για την διεκπεραίωση των υποθέσεων ήταν 25.000 ευρώ. Την πελατεία του κυκλώματος εξασφάλιζαν δικηγόροι και επιχειρηματίες καθώς και πρόσωπα με αναγνωρισιμότητα όπως ο φοροτεχνικός ή ο γνωστός συνδικαλιστής στο χώρο της εμπορίας κρεάτων οποίος εκμεταλλευόμενος την θέση προχωρούσε σε άγρα "πελατών".


ΠΗΓΗ
http://www.capital.gr/story/3139025

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates