.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ Η RAXEVSKY !!!

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ  ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 106Β ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
Ο αριθμός των καταστημάτων της έχει περιοριστεί ήδη στα 26 από τα 55 καταστήματα που ήταν πριν από την εποχή της κρίσης, ενώ οφείλει και δεδουλευμένα 6 μηνών στους εργαζόμενους της !!!




























Kοντά σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες για την υπαγωγή της στο άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα, βρίσκεται η ελληνική αλυσίδα γυναικείων ενδυμάτων Raxevsky.
Όπως δηλώνει στο Insider.gr o διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας, Γεώργιος Μουρτζούχος«είμαστε ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τις τράπεζες για την υπαγωγή μας στο άρθρο 106Β που θα μας δώσει την δυνατότητα να εξυγιάνουμε την εταιρεία και να συνεχιστεί η ομαλή της πορεία».Σε ερώτηση μας αν η συμφωνία με τις τράπεζες δεν κλείσει, τότε, όπως παραδέχτηκε ο κ. Μουρτζούχος, η αλυσίδα Raxevsky θα οδηγηθεί σε λουκέτο.

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα καταστήματα της αλυσίδας, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι καθυστερήσεις έχουν ξεκινήσει από το 2013 και συνολικά οφείλονται στους εργαζομένους έξι μήνες αποδοχών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία προσπαθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους και καταβάλλει μέρος των δεδουλευμένων ανελλιπώς κάθε μήνα.

Σήμερα, ο αριθμός των καταστημάτων της Raxevsky έχει περιοριστεί στα 26 καταστήματα, (από τα 55 που ήταν στην αρχή της κρίσης) ενώ ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται στους 140 (από 290).Μεγάλη είναι και η πτώση του τζίρου που κατέγραψε τα τελευταία χρόνια η Raxevsky η οποία το 2010 είχε πωλήσεις 26 εκατ. ευρώ, ενώ το 2014 έχουν υποχωρήσει στα 5 εκατ. ευρώ.

Η αλυσίδα ιδρύθηκε το 1976 από την Ελένη Raxevsky και τον Γιώργο Μουρτζούχο, οι οποίοι ίδρυσαν την εταιρία με την εμπορική ονομασία Helen’s Club Α.Ε.Το 1982 η εταιρεία παίρνει την στρατηγική απόφαση να επεκταθεί στον χώρο της λιανικής πώλησης με το άνοιγμα 2 καταστημάτων Raxevsky στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι και την Οδό Πατησίων.

Έκτοτε η ανάπτυξη της ήταν ραγδαία. Το 1999 έχοντας ως βάση την επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα, η εταιρεία αποφασίζει την επέκτασή της στο εξωτερικό.Πρώτος σταθμός είναι η Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ ακολουθούν η Γερμανία, η Ρουμανία και η Κύπρος. Σήμερα η αλυσίδα έχει περιορίσει την εκτός ελληνικών συνόρων παρουσία της σε Κύπρο και Βουλγαρία.

πηγη: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates