.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΝΓΚΕΝ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ
Τσίπρας δικαιώνει Μαριά για την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν !!!

Οι θέσεις που είχε εκφράσει ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015, περί αποχώρησης της Ελλάδας από την Σένγκεν, δικαιώθηκαν πλήρως διά στόματος του κυρίου Πρωθυπουργού στην εκπομπή "Ενικός" την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016. 



 

Σε ερώτηση που του έθεσε ο Νίκος Χατζηνικολάου σχετικά με την πρόταση του Νότη Μαριά για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή «θα μπορούσε να είναι μία άποψη σε κενό χρόνο που λέμε, σε νεκρό χρόνο, όχι τώρα».
Αλήθεια πώς ορίζει ο κ. Τσίπρας την έννοια του "κενού/νεκρού πολιτικού χρόνου"; Μήπως ο περασμένος Δεκέμβριος, πολύ πριν οξυνθούν δραματικά οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές δεν ήταν "κενός/νεκρός πολιτικός χρόνος" σε σχέση με το προσφυγικό; 

Υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι ο Νότης Μαριάς είχε καταθέσει δημόσια την πρόταση αυτή με δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής στις 11 Δεκεμβρίου 2015 και στη συνέχεια στην Ειδομένη στις 13 Δεκεμβρίου 2015. Θέση την οποία επανέλαβε πολλές φορές με δημόσιες παρεμβάσεις σε ΜΜΕ και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εάν η Ελληνική κυβέρνηση είχε τότε δρομολογήσει την άμεση αποχώρηση της Πατρίδας μας από τη Σένγκεν τώρα +δεν θα συζητούσαμε για τους δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες ο αριθμός των οποίων κινδυνεύει να εκτιναχτεί στα ύψη τους επόμενους μήνες μόλις καλυτερέψει ακόμα περισσότερο ο καιρός στο Αιγαίο.

Αλήθεια ο κ. Πρωθυπουργός δεν έχει ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένοι πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Γερμανία και στη Γαλλία θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο αντί να περάσουν μέσω χερσαίων οδών στην Βουλγαρία; Η απάντηση είναι απλή, η Βουλγαρία δεν είναι εντός Σένγκεν και δεν μπορεί να προμηθεύσει τους πρόσφυγες με ταξιδιωτικά έγγραφα τύπου Σένγκεν όπως γίνεται στην Ελλάδα.

Με την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν η Ελλάδα θα πάψει να είναι μαγνήτης για τους πρόσφυγες ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να καταργήσει τη βίζα για τους Ρώσους τουρίστες που επιβάλλεται σήμερα λόγω Σένγκεν, εξέλιξη που θα είναι επωφελής για την αύξηση των εσόδων του Ελληνικού τουρισμού αφού έτσι θα αυξηθούν κατά κόρον οι αφίξεις Ρώσων τουριστών. Τέλος σε σχέση με τους τουρίστες από χώρες εντός Ε.Ε. και εντός Σένγκεν η χώρα μας διατηρεί το δικαίωμα να επιτρέπει την είσοδο αυτών των τουριστών με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και όχι διαβατηρίου σε περίπτωση αποχώρησης της Πατρίδας μας από τη Σένγκεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates