.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΤΑΞΥ ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΕΙΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ !!!

ΣΤΗΝ 138η ΘΕΣΗ
Υπό διαρκή επιδείνωση η θέση της Ελλάδας από την εφαρμογή των μνημονίων και μετά !!!
































Στην 138η θέση υποχώρησε το 2015 η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας που καταρτίζει το Heritage Foundation, καθώς, όπως υποστηρίζει ο Οργανισμός, «έχασε τον έλεγχο» στην οικονομική και νομισματική πολιτική.

Όπως επισημαίνει η βρετανική Telegraph, η Ελλάδα χαρακτηρίζεται μια «ως επί το πλείστον ανελεύθερη» χώρα και η θέση της επιδεινώνεται διαρκώς μετά την προσφυγή της στην τρόικα που υποστηρίζει ότι προωθεί μεταρρυθμίσεις για να κάνει τη χώρα αποτελεσματικότερη, με μεγαλύτερη διαφάνεια, σύγχρονη και ανταγωνιστική.

Η Ελλάδα έπεσε στην 138η θέση της κατάταξης -ανάμεσα στο Μπανγκλαντές και τη Μοζαμβίκη- ακριβώς επειδή «έχασε τον έλεγχο» σε επίπεδο οικονομικής και νομισματικής πολιτικής.




Σημειώνεται ότι πρώτο στη σχετική λίστα έρχεται το Χονγκ Κονγκ, με τη δεκάδα να συμπληρώνουν η Σιγκαπούρη, η Νέα Ζηλανδία, η Ελβετία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Ιρλανδία, η Εσθονία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως επισημαίνει σχετικά το Heritage Foundation, η Ευρώπη κατέστη λιγότερο ελεύθερη οικονομικά το 2015, με παράγοντες όπως το κόστος των κανονισμών εργασίας και οι υψηλές φορολογικές επιβαρύνσεις να πλήττουν την ανάπτυξη.

Το αξιοσημείωτο στον δείκτη του 2016 είναι αυτή ακριβώς η σοκαριστική διαπίστωση της «ανελευθερίας» που χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου σήμερα υπάρχει μια βόρεια ελεύθερη ζώνη γύρω από τη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και την περιοχή της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής, με την Ελβετία να βρίσκεται πάντα κοντά στην κορυφή αλλά ασφαλή από τα «νύχια» των Βρυξελλών και τη ρυθμιστική ασφυξία.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν άλλες δύο ομάδες κρατών με σοβαρά προβλήματα: μια φτωχή ομάδα ανατολικά με εύθραυστο κράτος δικαίου και οι υπερχρεωμένες χώρες του Νότου που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Όπως φαίνεται από τον δείκτη οι χώρες της ΕΕ είναι κατά μέσον όρο λιγότερο ελεύθερες από άλλες χώρες με συγκρίσιμο κατά κεφαλήν εισόδημα και επίπεδο ανάπτυξης.

πηγη: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates