.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΓΓΑΝΑ : ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ !!!

ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΖΑΓΓΑΝΑ
Η Κατερίνα Ζαγγανά ενισχύει από σήμερα την Επιστημονική Ομάδα του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ, θεωρώντας υποχρέωσή του να ανταποκριθεί στο αίτημα των μελών αναφορικά με τα εργασιακά τους θέματα και με το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που σήμερα πλήττει 350.000 οικογένειες στις οποίες δεν εργάζεται κανένα μέλος τους, ενώ 7/10 εργαζόμενους απασχολούνται σε προσωρινή (τετράωρη) απασχόληση, και 1/5 εργαζόμενους είναι απλήρωτος έως και έξι μήνες, ξεκινά μια νέα δράση με στόχο να καλύψει και να ενισχύσει το θεμελιώδες αξίωμα για Αξιοπρεπή Εργασία και την επαρκή ενημέρωση των μελών του για τις εργασιακές σχέσεις της σύγχρονης ζωής. 



Η δικηγόρος Αθηνών Κατερίνα Ζαγγανά

Τα μνημόνια και τα μέσα των μηχανισμών που αυτά εγκαθιδρύουν έχουν μεταβάλει τις εργασιακές σχέσεις μεταλλάσσοντας τον εργαζόμενο αξιοπρεπή επαγγελματία σε ζητιάνο του μισθού του και της αξιοπρέπειάς του ενώ, παράλληλα, δημιουργούν μια χώρα φάντασμα στις εργασιακές τις σχέσεις, η οποία κατάντησε να διώχνει ακόμη και τους νέους επιστήμονες στο εξωτερικό ενώ, όσοι γενναίοι αποφασίζουν να παραμείνουν και να αγωνιστούν στην Ελλάδα, εγκλωβίζονται στο δόγμα της παραοικονομίας ως «γκαρσόνια της Ευρώπης».
Στο Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ προσβλέπουμε ότι η ελπίδα του εργαζόμενου για αξιοπρεπή εργασία, σεβασμό των δικαιωμάτων του και σωστή διεκδίκηση της ασφάλισης του, θα χαράξει την νέα πορείας της πατρίδας κατά τα συμφέροντα των πολιτών της, με αποτέλεσμα να ανατραπεί η ήδη υπάρχουσα συρρίκνωση και η απαξίωση της εργασίας που αναγκάζει τους πολίτες να παίρνουν τον δρόμο της μαζικής μετανάστευσης, ενισχύοντας άλλες ανταγωνιστικές προς την πατρίδα οικονομίες.

Όλοι μαζί ενωμένοι, θα κάνουμε άλλη μια ΥΠΕΡΒΑΣΗ και θα καλύψουμε τα κενά στην ενημέρωση περί των εργατικών δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων. Θα διεκδικήσουμε σθεναρά την αξιοπρεπή και έμμισθη εργασία. Ήρθε η ώρα για αλλαγές και, επειδή πλέον δεν υπάρχει οργανωμένο εργατικό κίνημα και ο συνδικαλισμός έχει παρακμάσει, πρέπει τώρα όλοι οι εργαζόμενοι να είμαστε ενωμένοι και να αποστραφούμε τα κενά που ανακόπτουν την πορεία μας και υποβαθμίζουν την χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates