.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΕΒΓΑΛΑΝ 2 ΔΙΣ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΕΣ !!!

ΚΑΙ ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ
Μετέτρεπαν το μαύρο χρήμα που είχαν στις ελληνικές τράπεζες σε ομόλογα και τα έκαναν καταθέσεις χαρτοφυλακίου, ενώ παράλληλα άνοιγαν δύο λογαριασμούς στο εξωτερικό, έναν μετρητών και έναν άλλο χαρτοφυλακίου, ο οποίος χρησίμευε για την αποστολή του περιεχομένου του χαρτοφυλακίου από την Ελλάδα !!!
Τα συνολικά ποσά που έφυγαν από τις λίστες χαρτοφυλακίων φθάνουν τα 2 δισ. ευρώ !!!

















Τους ξέρουν όλους πλέον και τώρα ψάχνουν πώς θα εισπράξουν τα εκατομμύρια ευρώ που λίμναζαν επί χρόνια στο εξωτερικό, αλλά και στις ελληνικές τράπεζες... Νέα λίστα, η οποία αποκαλείται «λίστα χαρτοφυλακίων», αποκαλύφθηκε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος» από τους οικονομικούς εισαγγελείς και το ύψος των χρημάτων που διέφυγαν στο εξωτερικό φθάνει τα 2 δισ. ευρώ, ποσό που έρχεται να προστεθεί σε αυτά της λίστας Λαγκάρντ (4 δισ.) αλλά και Μπόργιανς (5 δισ.) αντίστοιχα.

Πιστοποιήθηκε επίσης το 95% των ονομάτων της λίστας Μπόργιανς από τη Ρηνανία με τη διασταύρωση των στοιχείων από τη λίστα των εμβασμάτων στο εξωτερικό και τη UBS... Μετά την Πρωτοχρονιά αποστέλλονται τα πρώτα 200 σημειώματα σε υπόπτους για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Υπάρχουν εμβάσματα την περίοδο 2012-2014, ενός μόνο δικαιούχου, που φθάνουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ!

Οι διασταυρώσεις έδειξαν ότι δεν δικαιολογούν τα ποσά που έστειλαν στην Ελβετία και καλούνται τώρα είτε να κάνουν συμπληρωματική φορολογική δήλωση και να πληρώσουν είτε να υποστούν τις συνέπειες του νόμου με κακουργηματική δίωξη σε βάρος τους. Τα ονόματα στα οποία αποστέλλονται τα σημειώματα είναι μεγάλα και «βαριά», όπως μας αποκάλυψε έγκυρη δικαστική πηγή. Πρόκειται για μεγάλους επιχειρηματίες, εργολάβους και κατασκευαστές, καλλιτέχνες αλλά και γιατρούς και δικηγόρους του Κολωνακίου. Γενικότερα στη λίστα υπερτερούν τα γνωστά ονόματα, όπως κοσμηματοπώλες, καλλιτέχνες και ζωγράφοι, αλλά και τηλεοπτικά πρόσωπα, γυναίκες κυρίως, που έκρυψαν εκατομμύρια ευρώ «μαύρα» από την Εφορία. Χαρακτηριστικό του ύψους της φοροδιαφυγής είναι ότι οι έρευνες που πραγματοποιούνται αφορούν φοροδιαφυγή κατ' αρχήν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Τα νέα ευρήματα, πάντως, με τη λίστα των χαρτοφυλακίων σοκάρουν ακόμη περισσότερο. Με πρωτοβουλία οικονομικού εισαγγελέα, αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι «έξυπνοι» φοροφυγάδες απέφυγαν να βγάλουν χρήματα στο εξωτερικό με την επισφαλή για εκείνους μέθοδο των εμβασμάτων, η οποία ενείχε τον κίνδυνο να «χτυπήσει κόκκινο» στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Αρχή κατά του «ξεπλύματος» και να αποκαλυφθούν. Ετσι, τα «μαύρα» που είχαν σε τράπεζες της χώρας μας, και μετά το 2011, τα μετέτρεψαν σε ομόλογα και τα έκαναν καταθέσεις χαρτοφυλακίου. Παράλληλα, άνοιξαν δύο λογαριασμούς στο εξωτερικό, έναν μετρητών και έναν άλλο χαρτοφυλακίου, ο οποίος χρησίμευε για την αποστολή του περιεχομένου του χαρτοφυλακίου της χώρας μας! Το καλό για τους φοροφυγάδες ήταν ότι η μεταβίβαση ομολόγων, μετοχών κ.λπ. δεν απαιτούσε ενημέρωση της Τράπεζας της Ελλάδος. Με αυτόν τον τρόπο διαβιβάστηκαν εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, ρευστοποιήθηκαν στη συνέχεια τα ομόλογα και οι μετοχές στους λογαριασμούς των ξένων τραπεζών. Υπήρξε διοχέτευση με αυτή τη μέθοδο ποσού 17 εκατομμυρίων ευρώ από έναν μόνο καταθέτη. Τα συνολικά ποσά που έφυγαν από τις λίστες χαρτοφυλακίων φθάνουν τα 2 δισ. ευρώ...

Για όλα αυτά ενημερώθηκε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος συντονίζει και όλες τις έρευνες, ενώ παρίστατο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου, Ελένη Τουλουπάκη,Ιωάννης Δραγάτσης και Χρήστος Ντζούρας, πήρε μέρος και ο γενικός γραμματέας κατά της Διαφθοράς Γιάννης Βασιλειάδης. Πολλά περιμένουν οι εισαγγελείς και από τη νέα νομοθεσία περί αυτοκαταγγελίας από τους ίδιους τους φοροφυγάδες. Υπάρχουν, ωστόσο, ενστάσεις για το κατά πόσον είναι δίκαιο να τη γλιτώνουν φοροφυγάδες χρόνων πληρώνοντας, ενώ υπέφεραν και με ποινικές διώξεις επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα που δεν είχαν πρόσβαση στο εξωτερικό. Στις 16 Ιανουαρίου, πάντως, έρχεται στη χώρα μας και ο υπουργός Οικονομικών της Ρηνανίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς και θα υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας.

Γιάννα Παπαδάκου

πηγη: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates