.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 
Συνταξιούχος με λιγότερα από 15 χρόνια ασφάλισης θα λαμβάνει μόνο το συμπληρωματικό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, που ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια θα κυμαίνεται από 20 έως 360 ευρώ !!!























Σε επίπεδο φιλοδωρήματος φαίνεται ότι φτάνουν με το νέο ασφαλιστικό οι συντάξεις εκείνων των συνταξιούχων που αν και ηλικιωμένοι ενδέχεται να έχουν λιγότερα από 15 χρόνια ασφάλισης.

Εάν περάσει το σχέδιο νόμου όπως είναι τότε ένας συνταξιούχος - ακόμα και ηλικιωμένος - με λιγότερα από 15 χρόνια ασφάλισης θα λαμβάνει μόνο το συμπληρωματικό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, που ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια θα κυμαίνεται από 20 έως 360 ευρώ.

Με τον νόμο Λοβέρδου - Κουτρουμάνη ο ίδιος συνταξιούχος θα έπαιρνε τουλάχιστον τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ και επιπλέον ένα ποσό ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης που θα κυμαινόταν από 29 έως 49 ευρώ το έτος.

Μεγάλα "θύματα" της πρότασης του Γιώργου Κατρούγκαλου είναι όσοι ασφαλισμένοι καταβάλλουν υψηλές εισφορές (μεταξύ των οποίων είναι υψηλόμισθοι μισθωτοί, μισθωτοί με μέσους μισθούς, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες), οι οποίοι θα δουν τις συντάξεις τους να συρρικνώνονται από 10% έως 25% σε σχέση με αυτές που καταβάλλονται τώρα.

Στους χαμένους υπολογίζονται επίσης και οι ασφαλισμένοι σε δύο διαφορετικά ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι εφόσον δικαιούνται δύο συντάξεις, θα λαμβάνουν μόνο μία εθνική σύνταξη. Με την πρόταση Κατρούγκαλου θα κοστίζει περισσότερο η εξαγορά των πλασματικών ετών.

Έτσι όσοι σκοπεύουν να εξαγοράσουν συντάξιμα έτη, θα πρέπει να σπεύσουν πριν τεθεί σε ισχύ η πρόταση της κυβέρνησης. Υπέρογκη όμως αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών θα φέρει με την εφαρμογή τους, η πρόταση Κατρούγκαλου.

Την αύξηση αυτή μάλιστα, επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

πηγη: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates