.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΑ FUNDS !!!

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΠΩΛΗΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΕ FUNDS ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των θεσμών. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα.

























ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html

Το πρωί έχει προγραμματισθεί συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με αντικείμενο το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη για τα κόκκινα δάνεια.
Στη χθεσινή συνάντηση με τους δύο υπουργούς αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα κόκκινα δάνεια χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα σε ότι αφορά την επίτευξη συμφωνίας ενώ έγινε και μια πρώτη διερευνητική συζήτηση για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Ως γνωστόν η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξαιρεθούν από τη διαχείριση και την πώληση σε Funds τα δάνεια των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι θεσμοί από την πλευρά τους φέρεται να επιμένουν στο να μην υπάρχουν εξαιρέσεις από τη διαδικασία αυτή.

Επίσης τα άλλα τρία θέματα, στα οποία χωρίζει χάσμα την ελληνική πλευρά και τους δανειστές, είναι τα εξής:

ΑΔΜΗΕ
Οι Θεσμοί επιμένουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών να δοθεί σε ιδιώτη, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θέλει ο ΑΔΜΗΕ να διαχωριστεί από τη ΔΕΗ, αλλά το Ελληνικό Δημόσιο να κατέχει το 51% και στους δύο οργανισμούς. «Αγκάθι» παραμένει επίσης το θέμα του management, με τους εκπροσώπους των Θεσμών να επιμένουν ότι η μεταβίβασή του σε ιδιώτες θα λειτουργούσε προς όφελος της αγοράς.

Ενιαίο μισθολόγιο
Οι εκπρόσωποι τον δανειστών πιέζουν για αύξηση των αποδοχών των υψηλόβαθμων στελεχών του Δημοσίου, ώστε οι μισθοί να είναι πιο «ανταγωνιστικοί». Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να γίνουν μειώσεις στους μεσαίους και χαμηλούς μισθούς του Δημοσίου, με την κυβέρνηση να αντιδρά, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να φέρει στη Βουλή ένα ακόμα νομοσχέδιο με περικοπές σε μισθούς δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων
Οι Θεσμοί δεν αποδέχονται την ελληνική πρόταση να ενσωματώνονται στο νέο Ταμείο και οι αποκρατικοποιήσεις του 2016. Αυτό που θέλουν, είναι οι αποκρατικοποιήσεις της τριετίας 2016-2018 να γίνουν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και ολόκληρο το ποσό να διατεθεί για το χρέος. Η κυβέρνηση, από την άλλη, ζητά οι αποκρατικοποιήσεις του 2016 και στο εξής να θεωρηθεί ότι έχουν γίνει μέσω του νέου Ταμείου, έτσι ώστε το προϊόν να πάει για την αποπληρωμή των δανείων που εκταμιεύτηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για το χρέος, αλλά και για αναπτυξιακούς λόγους.

πηγη: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates