.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ !!!

ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 8.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Έλεγχος του Υπουργείου Οικονομικών στα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες στα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων !!!
Πάρτι των τραπεζιτών με τα λεφτά του ελληνικού λαού που πλήρωσε για την ανακεφαλαιοποίηση τους !!!















Τραπεζίτης έδωσε στον εαυτό του δάνειο για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ ενώ έχει καταθέσεις στο εξωτερικό 8 εκατομμύρια.

Δάνεια είχαν χορηγηθεί σε τραπεζίτες και συνδεδεμένα πρόσωπα για αγορές ακινήτων, οικοπέδων αλλά και σκαφών όπως είχε προκύψει στη διάρκεια ελέγχου της Blackrock πριν από την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών το 2013.

Τα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες στα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων και τα συνδεδεμένα προς αυτά πρόσωπα έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» του Υπουργείου Οικονομικών και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών μέσω των εκπροσώπων του Δημοσίου στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών, έχει ζητήσει να ενημερωθεί για τα δάνεια που έχουν λάβει τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών, τα μέλη της ανώτερης διοίκησης, καθώς και τους όρους χορήγησης (ύψος επιτοκίου, αξία εγγυήσεων κλπ).

Στο ίδιο μήκος κύματος έχει ήδη κινηθεί και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM) ο οποίος έχει αποστείλει απευθείας στις διοικήσεις των τραπεζών σχετικό ερωτηματολόγιο.

Στόχος είναι να γίνει πλήρης χαρτογράφηση της «ευαίσθητης» αυτής κατηγορίας χορηγήσεων, καθώς για κάποια από τα δάνεια αυτά οι τράπεζες έχουν προχωρήσει στην αναδιάρθρωση τους προκειμένου να «διευκολύνουν» τους δανειολήπτες, δηλαδή τους ίδιους τους τραπεζίτες, για την αποπληρωμή τους.

Η εξέταση των όρων με τους οποίους έχουν χορηγηθεί τα δάνεια αυτά αποτελεί το πρώτο βήμα για την βελτίωση τραπεζικής διακυβέρνησης (banking governance), η οποία αποτελεί μέτρο για το οποίο η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει στο νέο Πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με τους δανειστές το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ασκηθεί ισχυρές πιέσεις κυρίως από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενόψει και της αξιολόγησης των διοικήσεων που προβλέπει ο νέος Νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

πηγη: tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates