.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ !!!

ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ & ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Να ζητάτε να σας επιδεικνύουν πάντα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να ελέγχετε τη γνησιότητά της με τους οικείους Ιατρικούς και Δικηγορικούς Συλλόγους !!!



Παριστάνουν τους γιατρούς και τους δικηγόρους για να εξαπατούν πολίτες !!!


Νέα κόλπα και κομπίνες σκαρφίζονται οι απατεώνες προκειμένου να «γδύνουν» ανυποψίαστους πολίτες.

Μια από τις πιο διαδεδομένες απάτες το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι οι τηλεφωνικές οχλήσεις σε υποψήφια θύματα, από τα οποία ζητούν χρήματα για δήθεν τροχαία ατυχήματα στα οποία τάχα εμπλέκονται συγγενικά τους πρόσωπα.

Κάπως έτσι, δεκάδες Θεσσαλονικείς έπεσαν στα «δίχτυα» εγκληματικής ομάδα που δρούσε στην συμπρωτεύουσα.
Όπως προέκυψε, τα μέλη της συμμορίας υποδύονταν, είτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς είτε τους δικηγόρους και τηλεφωνούσαν στα σπίτια κυρίως ηλικιωμένων, υποστηρίζοντας ότι συγγενικό τους πρόσωπο δήθεν είχε εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία ή είχε προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.

Με τον τρόπο αυτόν οι δράστες αποσπούσαν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά και χρυσαφικά, τα οποία δήθεν προορίζονταν για την αγορά των απαιτούμενων υλικών για την αποκατάσταση της «σωματικής βλάβης» των προσφιλών τους προσώπων ή την άμεση παροχή νομικής υποστήριξης.

Σε επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης-Ευκαρπίας, συνελήφθη επ' αυτοφώρω 59χρονος, σε βάρος του οποίου, καθώς και των υπολοίπων άγνωστων συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτης κακουργηματικής μορφής και απόπειρας απάτης, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει πως το κύκλωμα εξαπάτησε συνολικά 13 πολίτες ενώ προσπάθησε να πράξει το ίδιο με τουλάχιστον άλλα 39 άτομα. Η συνολική λεία ανέρχεται σε 67.030 ευρώ ενώ επιχείρησαν να αποσπάσουν άλλα 320.500 ευρώ.

Σε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 44 λαθραία πακέτα τσιγάρα και έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για την επικοινωνία του με τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Ο 59χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Σε εξέλιξη είναι η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και τυχόν άλλων παθόντων.

ΠΗΓΗ
http://www.kontranews.gr/koinonia/item/132999-giatroi-polites

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates