.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

33 ΔΙΣ ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

103 ΔΙΣ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ COLLATERALS
Στα 33 Δις ευρώ η αξία των προσημειωμένων & υποθηκευμένων ακινήτων που τα δάνειά τους δεν εξυπηρετούνται !!!

Πλειστηριαζόμενα στο 1/3 της αντικειμενικής τους αξίας, ήτοι στα 11 Δις, θα δώσουν στους ισολογισμούς των τραπεζών τη δυνατότητα απόσβεσης ζημιών κόκκινων δανείων ύψους 22 Δις !!!
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ;;;




ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού της Οφειλής, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html

«Ακίνητα συνολικής αξίας 103 δισ. ευρώ είναι υποθηκευμένα εκ των οποίων ακίνητα αξίας 33 δισ. ευρώ αφορούν σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια» ήταν η βασική επισήμανση του συνεδρίου Prodexpo στο οποίο μίλησαν στελέχη της αγοράς ακινήτων.

Ειδικότερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων Alvarez & Marsal Μάριος Κολιόπουλος, υποθηκευμένα ακίνητα συνολικής αξίας 103 δισ. ευρώ έναντι δανείων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, απειλούν να τινάξουν στον αέρα το ελληνικό real estate. Τόνισε δε ότι από αυτά, ακίνητα αξίας 33 δισ. έχουν υποθηκευτεί για μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Το χειρότερο είναι ότι τα περισσότερα από αυτά είναι υποθηκευμένα με αξίες πολύ υψηλότερες από τις σημερινές και πολλοί φοβούνται πως η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια θα πιέσει περαιτέρω τη χειμαζόμενη αγορά ακινήτων.
Ανέφερε ακόμη ότι το τελευταίο δωδεκάμηνο οι συναλλαγές στα εμπορικά ακίνητα της Ισπανίας και της Ιρλανδίας έφτασαν τα 13,3 δισ. και 4,4 δισ. ευρώ αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα δεν ξεπέρασαν τα 100 εκατ. ευρώ.

Στην Ιρλανδία, μάλιστα, οι τιμές των ακινήτων καταγράφουν αύξηση περί το 10% σε σχέση με τα χαμηλότερα επίπεδα που είχαν καταγραφεί το 2012, ενώ και στην Ισπανία καταγράφεται μικρή αύξηση περί το 1% τον τελευταίο χρόνο. Είπε πάντως ότι η αγορά ακινήτων μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη, καθώς σύμφωνα με διεθνείς μελέτες από το real estate και τις κατασκευές θα προέλθει το 50% - 60% των νέων επενδύσεων.

Υποθηκεύσεις σε υψηλότερες αξίες

Τα περισσότερα από τα ακίνητα είναι υποθηκευμένα με αξίες πολύ υψηλότερες από τις σημερινές και πολλοί φοβούνται πως η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια θα πιέσει περαιτέρω τη χειμαζόμενη αγορά ακινήτων.

ΠΗΓΗ
http://www.enikonomia.gr/timeliness/36299,Sta-33-dis-eyrw-h-axia-twn-ypo8hkeymenwn-akinhtwn-poy-ta-daneia-toys-den-exyphr.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates