.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 10ΕΤΙΑΣ
Πλήρη πρόσβαση στις καταθέσεις των φορολογούμενων αποκτά η εφορία !!!



Οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ θα έχουν πλήρη εικόνα για κάθε ευρώ που κατατέθηκε ή αναλήφθηκε από έναν λογαριασμό τα τελευταία 10 χρόνια Πλήρη πρόσβαση στις καταθέσεις των φορολογούμενων αποκτά από την ερχόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ, θα μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα για κάθε ευρώ που κατατέθηκε ή αναλήφθηκε από έναν τραπεζικό λογαριασμό τα τελευταία 10 χρόνια καθώς ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης υπέγραψε τη σχετική απόφαση, η οποία αποτελούσε μνημονιακή δέσμευση.

Η απόφαση αυτή «λύνει» ουσιαστικά τα χέρια της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου να προχωρήσει σε σαρωτικούς ελέγχους, ιδίως μέσω του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Φορολογουμένων.
Σημειώνεται ότι έως τώρα οι ελεγκτές της Εφορίας, εξετάζοντας τις καταθέσεις φορολογουμένων στο πλαίσιο αναζήτησης ενδεχόμενων παραβάσεων φοροδιαφυγής είχαν τη δυνατότητα να δουν ηλεκτρονικά μέσω του Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών μόνο τα υπόλοιπα καταθέσεων στο τέλος κάθε έτους. Όμως, πλέον θα έχουν στον υπολογιστή τους την συνολική εικόνα των κινήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούν να ζητούν από συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα να απαντήσει για ΑΦΜ φυσικού ή νομικού προσώπου, για συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το σύνολο των συναλλαγών του λογαριασμού οι οποίες επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο του λογαριασμού.

Το ΥΠΟΙΚ εκτιμά, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι με την εξέλιξη αυτή θα μπορέσει να ξεσκεπάσει μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής οι οποίες, μέχρι σήμερα, «κολλούσαν» σε διάφορα σημεία, κυρίως λόγω έλλειψης δεδομένα για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών.

ΠΗΓΗ
http://www.protothema.gr/economy/article/507655/pliri-prosvasi-stis-katatheseis-ton-forologoumenon-apokta-i-eforia-/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates