.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ: ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΠΟΧΗ !!!

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Η ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Τη συμμετοχή θα την είχε χρεωθεί η ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και θα μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό όπλο με τους πιστωτές η επόμενη κυβέρνηση !!!
Εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΟΗΕ για το δημόσιο χρέος, με 136 θετικές ψήφους, έξι αρνητικές και 41 αποχές !!!




Παρά την σπέκουλα, τα κράτη δεν πτωχεύουν !!! 

Τα κράτη δεν είναι εταιρείες !!! 
Τα Ηνωμένα Εθνη έφεραν ψήφισμα βοήθεια για τις χρεωμένες χώρες η Ελλάδα απείχε !!!!!!

Το ψήφισμα του ΟΗΕ, αν και μη δεσμευτικό, είναι πολιτικά φορτισμένο και αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΟΗΕ για τους βασικούς κανόνες της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.

Οι νέοι κανόνες, οι οποίοι εδράστηκαν στην εμπειρία από την κρίση της Αργεντινής στις αρχές του 2000, έλαβαν 136 θετικές ψήφους, έξι αρνητικές, ενώ 41 χώρες απείχαν της ψηφοφορίας.

Το ψήφισμα του ΟΗΕ, αν και μη δεσμευτικό, είναι πολιτικά φορτισμένο και αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Βάσει του ψηφίσματος, πιστωτές και οφειλέτες οφείλουν να συμπράττουν με καλή πίστη και συνεργασία, προκειμένου να φθάσουν σε μία αμοιβαία συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

«Ένα ανεξάρτητο κράτος έχει το δικαίωμα να χαράσσει τη μακροοικονομική του πολιτική, συμπεριλαμβανομένης και της αναδιάρθρωσης του χρέους της» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για μία συμφωνία υπέρ της οικονομικής σταθερότητας, της κοινωνικής ειρήνης και της ανάπτυξης» σχολίασε η Αργεντινή. Χώρες όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες καταψήφισαν το ψήφισμα, υποστήριξαν ότι τέτοιου είδους συμφωνίες προκαλούν αβεβαιότητα στην παγκόσμια αγορά.

Σημειώνεται ότι η Λαϊκή Ενότητα κατήγγειλε σήμερα, ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει να απέχει της ψηφοφορίας, μη στηρίζοντας το ψήφισμα.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates