.

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ "ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ" ΕΝΦΙΑ ΤΟΥ 2015 !!!

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕΝ, ΠΛΗΡΩΤΕΟΣ ΔΕ Ο ΕΝΦΙΑ
Μέχρι πότε θα καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ του 3ου Μνημονίου για το 2015 !!!





Το νέο Μνημόνιο καθορίζει την διάρκεια καταβολής του ΕΝΦΙΑ για το 2015, ενώ η τελευταία δόση του φόρου όπως προβλέπονται στις διατάξεις θα πρέπει να έχει πληρωθεί έως τον Φεβρουάριο 2016.

Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ (θα πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016) με στόχο 2,650 δισ. ευρώ για το 2015 αλλά παρατείνεται και για φέτος η έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων εφόσον αυτά παρέμειναν για όλο το 2015 κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα.

Αυτό προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου για το 3ο Μνημόνιο που κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ στην Βουλή. Με προτεινόμενη ρύθμιση που προβλέπει το νομοσχέδιο για την συμφωνία και το 3ο Μνημόνιο προβλέπεται ότι, μετά την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (εντύπου Ε9) και δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (εντύπου Ε1) μέχρι την 26η Αυγούστου 2015, εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος χρόνος για τη μηχανογραφική έκδοση των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ - πράξεων διοικητικού προσδιορισμού φόρου, δεδομένου ότι για τον ορθό προσδιορισμό του ΕΝΦΙΑ είναι προαπαιτούμενη η εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Παράλληλα με προτεινόμενη ρύθμιση καταργείται η προβλεφθείσα απαλλαγή για τον EOT. Η κατάργηση της απαλλαγής κρίνεται αναγκαία για λόγους ισονομίας. Με την κατάργηση της απαλλαγής και ο EOT αντιμετωπίζεται φορολογικά όπως και οι λοιποί φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή απαλλάσσεται για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα, κενά και δωρεάν παραχωρούμενα στο Ελληνικό Δημόσιο ακίνητά του και φορολογείται για τα μισθωμένα ή δωρεάν παραχωρούμενα, σε πρόσωπα πλην Ελληνικού Δημοσίου, ακίνητά του.

Επίσης με άλλη διάταξη καταργείται η προβλεφθείσα από το έτος 2015 απαλλαγή των ενοικιαζόμενων δωματίων των ατομικών επιχειρήσεων, η οποία - έτσι κι αλλιώς - δεν είχε ισχύσει το 2014. Το θέμα της απαλλαγής θα εξετασθεί στα πλαίσια της συνολικής επανεξέτασης του φόρου, ώστε να διασφαλισθεί και η μηχανογραφική υποστήριξη της τυχόν απαλλαγής και η αποφυγή των καταστρατηγήσεων του φορολογικού νόμου, Επίσης παρατείνεται και για το έτος 2015 η έκπτωση 20% από τον ΕΝΦΙΑ των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, για λόγους κοινωνικούς και ως μέριμνα του κράτους για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν απέκτησαν εισόδημα από τα ακίνητα, τα οποία παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια του 2015 κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα.

ΠΗΓΗ
http://www.enikos.gr/economy/334248,Mexri-pote-8a-katavlh8ei-o-ENFIA-gia-to-2015.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates