.

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΤΟ JUNKER CLUB ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ;;;

ΤΟ JUNKER CLUB ΖΗΤΑ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Καθόλου τυχαία δεν ήταν η συνάντηση των κουστουμαρισμένων & γραβατωμένων - χωρίς μάλιστα σακκίδια στον ώμο -  Θεοδωράκη & Θεοχάρη με τον JUNKER, οι οποίοι έλαβαν ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ τη διαβεβαίωση του για την άμεση & εμπροσθοβαρή διάθεση του Πακέτου Γιούνκερ στην Ελλάδα. 
Έκαναν πρόβα για υπουργοί της νέας, ανασχηματισμένης κυβέρνησης Τσίπρα ;;;
Και κάτι ακόμη .......
Λαμβάνοντας υπ' όψη την πολιτική προέλευση του διδύμου Γιούνκερ + Σουλτς, σε συνδυασμό με το ευρωπαϊκό κόμμα όπου ανήκει το Ποτάμι, μάλον δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι, ξανά, τα ευρωπαϊκά κονδύλια της ανάπτυξης, θα καταλήξουν και πάλι στα ίδια, γνωστά και μη εξαιρετέα Bobolas Clubs !!! 





Θα είναι ο Καμμένος ο επόμενος Βαρουφάκης;


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην τελευταία του μεταμεσονύκτια ομιλία στην Βουλή, αναφερόμενος στην συμφωνία που επέβαλλαν οι δανειστές χρησιμοποίησε μια λέξη: συνθηκολόγηση. Δεν γνωρίζουμε αν ήθελε να την πει ή του ξέφυγε . Αλλά είπε την αλήθεια. Με βάση τις προεκλογικές θέσεις αλλά και τις μετεκλογικές δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ η συμφωνία άνετα χαρακτηρίζεται συνθηκολόγηση! Η οποία μάλιστα ήρθε μετά από ένα σαρωτικό όχι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου κι αυτό είναι το παράδοξο! 

Σ΄ότι αφορά στον Καμμένο. Όσο κι αν δεν θέλει να το παραδεχτεί -και δεν θα το παραδεχτεί- έχει περάσει πολλές από τις “κόκκινες γράμμες” τις οποίες ο ίδιος είχε θέσει για την παραμονή του στην κυβέρνηση. Η αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών έχει μείνει στις δηλώσεις. Ελάχιστοι στρατιωτικοί έχουν πλέον την ελπίδα ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για επαναφορά των μισθών στο καλοκαίρι του 2012 ,όπως προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ.

Οι περικοπές στα κονδύλια της Άμυνας θα γίνουν. Μπορεί να μην είναι 600 εκατομμύρια όπως θα ήθελαν και θέλουν οι δανειστές ,αλλά και τα 300 δεν είναι λίγα και θα έχουν επιπτώσεις δραματικές στις ΕΔ.

Ο Καμμένος έχει μέχρι τώρα δυο φορές “απειλήσει” με αποχώρηση από την κυβέρνηση . Δεν προχώρησε στην απειλή του κυρίως λόγω της καλής σχέσης που έχει αναπτύξει με τον Τσίπρα. Δίνει βάση στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι θα τον καλύψει στα θέματα που ο Καμμένος έχει θέσει ως “τελευταίες γραμμές αμύνης”. Η πραγματικότητα δεν τον επιβεβαιώνει.

Ο Πάνος Καμμένος κινδυνεύει σοβαρά να είναι ο επόμενος Βαρουφάκης. Η επιμονή των δανειστών να ζητούν την αντικατάστασή του δεν έχει υποχωρήσει. Αντιθέτως αναμένεται να ενταθεί μετά από την “συνθηκολόγηση”. Για πόσο ακόμη ο Τσίπρας θα ανθίσταται δεν είναι προβλέψιμο. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Δεν θα έχει καμία σημασία αν συνεχίσει να αγνοεί τις “συμβουλές”, “παροτρύνσεις” και “απειλές” για τον υπουργό του ο Τσίπρας. Αν δεν αποφασίσει να του επιτρέψει να κάνει πράξη κάποιες έστω από τις δεσμεύσεις του προς τους στρατιωτικούς η απαξίωσή του θα είναι διαρκής και μη αναστρέψιμη.

Τι θα κάνει ο Καμμένος και πόσο σκοπεύει να στηρίζει μια κυβέρνηση που δεν του “ανταποδίδει” ούτε στο ελάχιστο το πολιτικό κόστος που “χρεώνεται” απ΄ αυτή τη στήριξη. Θα επιχειρήσει “ηρωϊκή έξοδο”; Δεν το θέλει αν τα ξέρουμε καλά τα πράγματα. Θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση προσπαθώντας να κερδίσει ότι μπορεί για να το αξιοποιήσει πολιτικά; Ο Καμμένος όπως και πολλοί άλλοι στους ΑΝΕΛ πιστεύουν ότι ακόμη και η “συνθηκολόγηση” μπορεί αν γίνουν σωστές κινήσεις και διαχείριση να αναστρεψει το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη ,μέσω της “ανάπτυξης”. Θα λέγαμε ότι είναι υπεραισιόδοξοι όπως ήταν και οι άνθρωποι του Σαμαρά. Οι οποίοι με απίστευτη και ασυγχώρητη αφέλεια είχαν πειστεί ότι οι “φίλοι ξένοι” θα έτρεχαν να “επιβραβεύσουν” το “πλεόνασμα” που προήλθε από το “ξεζούμισμα” των πολιτών. Το αποτέλεσμα γνωστό.
ΠΗΓΗ
ON ALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates