.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ !!! ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ !!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ DER SPIEGEL
Τα λεφτά τους στη Βουλγαρία βγάζουν οι Έλληνες !!!



Αυτή θα είναι η ταφόπλακα του 3ου Μνημονίου !!!
Δεν θα μείνει δεκάρα τσακιστή στις τράπεζες ενώ, η φυγή των επιχειρήσεων, θα αυξήσει κατακόρυφα την ανεργία και θα μειώσει τα έσοδα στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Προβλέπεται κατάρρευση προϋπολογισμού !!!

Στην Βουλγαρία πηγαίνουν τα λεφτά τους οι Έλληνες μετά την επιβολή των capital controls στην Ελλάδα. Οι Έλληνες βγάζουν τα λεφτά από το στρώμα και τα μεταφέρουν στις Βουλγάρικες τράπεζες. Το ίδιο κάνουν και με τις επιχειρήσεις τους.

Σε ρεπορτάζ του το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel γράφει:
«Οι αυστηροί έλεγχοι που προστατεύουν τις ελληνικές τράπεζες από την κατάρρευση, οδηγούν σε μαζική έξοδο προς τη φτωχότερη χώρα της ΕΕ».

Η υπάλληλος της Βulbank του μεγαλύτερου τραπεζικού ιδρύματος της Βουλγαρίας, στη Σόφια λέει:
«Για τους Έλληνες πολίτες είναι πολύ απλό να ανοίξουν σε εμάς λογαριασμό σε ευρώ ή σε Βουλγαρικά Λεβ. Πρέπει απλώς να επισκεφθούν ένα από τα υποκαταστήματά μας και να δείξουν μία ταυτότητα ή ένα διαβατήριο».

Το άνοιγμα ενός λογαριασμού στην Βουλγαρία χρειάζεται μόνο μερικές ώρες. Οι τραπεζικές συναλλαγές μέσω Internet είναι απ' ευθείας δυνατές με υπολογιστή ή smartphone και η κάρτα ηλεκτρονικών πληρωμών εκδίδεται εντός πέντε ημερών.

Όλα μπορούν να γίνουν και στο Σαντάσκι, μία πόλη μόλις 20km από τα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας.

Τώρα, με τα capital controls, αν κάποιος ταξιδέψει από την Ελλάδα στο εξωτερικό έχει το δικαίωμα ανάληψης 2.000 ευρώ. Αν μέσα σε μία εβδομάδα (5 μέρες) κάνει κανείς τη διαδρομή προς το Σαντάσκι μία φορά τη μέρα, μπορεί να βγάλει στην Βουλγαρία 10.000 ευρώ.

Το περιοδικό εξετάζει και την περίπτωση των επιχειρήσεων που μεταφέρονται στην Βουλγαρία, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα σε σχέση με την Ελλάδα.
«Ενώ στην Ελλάδα η φορολογία για τις επιχειρήσεις φτάνει το 29%, η Βουλγαρία προσελκύει επενδύσεις με φορολογία 10% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Μέσα σε τέσσερις εβδομάδες μία Ελληνική επιχείρηση μπορεί να ανοίξει θυγατρική στη Βουλγαρία».

Σύμφωνα με εκτίμηση του Ινστιτούτου για την Οικονομία της Αγοράς στη Σόφια, οι Ελληνικές επιχειρήσεις από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά έχουν επενδύσει 4,5-5 δισ. ευρώ στη Βουλγαρία. Υπολογίζει επίσης ότι μέχρι και 60.000 Έλληνες έχουν ανοίξει αυτόν τον καιρό λογαριασμό σε μια Βουλγαρική τράπεζα.

ΠΗΓΗ
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/07/blog-post_60.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates