.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!

Μοναδική λύση οι μεγάλες ρυθμίσεις, 12, 24 και 36 μηνών !!!
Στα 2 Δις από 1,6 Δις, τα «φέσια» από καταναλωτές στη ΔΕΗ μόλις τους δύο πρώτους μήνες του 2015 !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ

Με το …αριστερό μπήκε η νέα χρονιά για τη ΔΕΗ...
Τα «φέσια» …τρέχουν με υψηλές ταχύτητες τους δυο πρώτους μήνες του έτους ενώ η πρόσκαιρη μείωσή τους το Δεκέμβριο του 2014, μόνο ως …διάλλειμα , μπορεί να χαρακτηρισθεί , όπως είπε στέλεχος της επιχείρησης.
Τα φέσια «άγγιξαν» τα 2 δισ ευρώ από 1,6 δισ ευρώ που ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η διοίκηση της επιχείρησης δεν πίστευε στα μάτια της όταν συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία από το αρμόδιο γραφείο.
Σε καθημερινή βάση το ταμείο της ΔΕΗ είναι μείον τουλάχιστον 6 εκατομμύρια ευρώ. Το πιο εντυπωσιακό από την συγκέντρωση των στοιχείων είναι ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί προέρχονται από τους οικιακούς καταναλωτές.
Έτσι τα ποσά που μπαίνουν στη λίστα των ανεξόφλητων τρομάζουν τους υπευθύνους διότι πρόκειται για οφειλές από 250 έως 500 ευρώ. 

Η βαρυχειμωνιά του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου οδήγησαν τους πολίτες στη χρήση των ηλεκτρικών σωμάτων για τη θέρμανσή τους αφού σημαντικός αριθμός διαχειριστών των πολυκατοικιών δεν κατάφεραν να παραγγείλουν πετρέλαιο θέρμανσης.
Έτσι το πρόβλημα των ανεξόφλητων λογαριασμών μπορεί να επιδεινωθεί με την έκδοση των νέων , οι οποίοι αναμένεται να είναι «φουσκωμένοι» με την πλειονότητα των καταναλωτών να εμφανίσει υψηλή κατανάλωσης ρεύματος.
Οι αρμόδιοι της επιχείρησης δεν μπορούν να εξηγήσουν την αλματώδη αύξηση των ανεξόφλητων λογαριασμών και αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορεί να ήταν το αποτέλεσμα της πολιτικής αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε αρχικά με την προεκλογική περίοδο. Στη συνέχεια ήρθαν οι δηλώσεις των νέων υπουργών της κυβέρνησης που διαμόρφωσαν κλίμα ότι μπορεί να βρεθεί μία πιο ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των λογαριασμών ή ότι θα δοθεί φθηνό ρεύμα σε 300.000 οικογένειες.
Η πολιτική της εξόφλησης των τιμολογίων ρεύματος σε δόσεις κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα αλλά οι πιέσεις των καταναλωτών για αύξηση του χρόνου αποπληρωμής είναι πιεστικές έτσι ώστε ο χρόνος εξόφλησης να ξεπεράσει τους έξι μήνες.
Η δυσχερής οικονομική κατάσταση των πολιτών είναι εμφανής και σε άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Μικρή μερίδα των χρηστών φυσικού αερίου εμφανίζει αδυναμία αποπληρωμής των τιμολογίων.
Ωστόσο οι αρμόδιοι λένε ότι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με διακανονισμούς ενώ το ύψος των οφειλών κυμαίνεται μόλις στο 1,5 με 2% επί των πωλήσεων που θεωρείται ότι διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με το σύνολο των χρηστών φυσικού αερίου.
Για έλλειψη ρευστότητας κάνουν λόγο στελέχη της αγοράς. Προσθέτουν ότι δεν ευσταθούν τα σενάρια που κάνουν λόγο για …απάντηση στην πράξη του κινήματος δεν πληρώνω.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
SSL Certificates