.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΤΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ !!!

Reuters: Σοκαρισμένοι οι Γερμανοί από τις πρώτες κινήσεις Τσίπρα !!!




Σοκ φαίνεται να έχουν προκαλέσει οι πρώτες κινήσεις της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα στην Γερμανία, σύμφωνα με σημερινό εκτενές δημοσίευμα του Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, στις πρώτες κινήσεις από την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων την Δευτέρα, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το μνημείο των πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Καισαριανή. Η κίνηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από το Βερολίνο, όπως απαρατήρητη δεν πέρασε και η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρέσβη πριν συναντήσει οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Μετά ακολουθεί η ανακοίνωση του ορισμού στην θέση του νέου υπουργού Οικονομικών της χώρας του ριζοσπάστη ακαδημαϊκού, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος τάσσεται κατά της λιτότητας, ενώ λίγο αργότερα έρχεται ένα νέο χτύπημα από τον Τσίπρα, ασκώντας κριτική στην ανακοίνωση της ΕΕ για περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα.

Το περιβάλλον της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel εκτιμούσε ότι ο κ. Τσίπρας, ο χαρισματικός ηγέτης του ριζοσπαστικού κόμματος της Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ, θα σημείωνε οριακή νίκη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, και ακόμα αν το κατάφερνε θα άλλαζε σύνοτμα στάση λόγω εσωτερικών αντιπαραθέσεων στην επίτευξη συμβιβασμού, αναφέρει το Reuters.

Αντίθετα, διαψεύδοντας κάθε εκτίμηση, μετά την καθαρή νίκη του ο Αλέξης Τσίπρας προέβη άμεσα σε σχηματισμό κυβέρνησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, σηματοδοτώντας στις πρώτες ημέρες ανάληψης της εξουσίας πως δεν προτίθεται να υποχωρήσει, προκαλώντας νευρικότητα στο Βερολίνο, με μερικούς αξιωματούχους να παραδέχονται πως έχουν σοκαριστεί από τις πρώτες ενέργειες του νέου 40χρονου ηγέτη της Ελλάδας.

“Χωρίς καμία αμφιβολία, αιφνιδιαστήκαμε από την καθαρή νίκη ΣΥΡΙΖΑ και με την ταχύτητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας”,δήλωσε χαρακτηριστικά ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος στο Reuters χωρίς να κατονομαστεί.

Από την πλευρά του, έτερος Γερμανός αξιωματούχος σημείωσε πως οι επιλογές Τσίπρα για κυβερνητικός εταίρο και νέο υπουργό Οικονομικών δεν είανι “καλά σημάδια”, ενώ άλλος Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε “άφωνος” από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Reuters, αξιωματούχοι κοντά στην Merkel εκτιμούν ότι τελικά ο Τσίπρας θα αλλάξει πορεία εγκαταλείποντας κάποιες από τις ριζοσπαστικές προεκλογικές του δεσμεύσεις και ότι θα συμβιβαστεί στην συνέχιση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που η χώρα έχει υπογράψει με το Βερολίνο και τους υπόλοιπους Ευρωπαίος εταίρους προκειμένου να λάβει την οικονομική βοήθεια που απεγνωσμένα χρειάζεται η Ελλάδα για να εξυπηρετήσει το χρέος που λη΄γει τους αμέσως επόμενους μήνες.

Πηγή:www.capital.gr
SSL Certificates