.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ !!!

Πάγωσαν οι πληρωμές των ρυθμισμένων οφειλών στα Ταμεία !!!



Τη νέα ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο, περιμένουν και πάλι όσοι έχουν χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα όσοι έχουν ενταχθεί στις παλαιότερες ρυθμίσεις να σταματούν τις πληρωμές, αναμένοντας τους νέους ευνοϊκότερους όρους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μόνο τον Αύγουστο 829 οφειλέτες, με συνολικά χρέη ύψους 171,8 εκατ. ευρώ, σταμάτησαν να πληρώνουν, ενώ τα συγκριτικά στοιχεία δείχνουν ότι συνολικά από τον Ιούνιο έχουν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο 2.352 οφειλέτες με συνολικά χρέη 303,8 εκατ. ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι εξαιτίας της φημολογίας που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, περί διαπραγμάτευσης με την τρόικα για τη θέσπιση μια νέας ρύθμισης των οφειλών προς το Δημόσιο, με περισσότερες δόσεις και χαμηλότερο επιτόκιο, οδήγησαν τις εισπράξεις να καταγράψουν καθοδική τροχιά τους τελευταίους μήνες.
Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο οι εισπράξεις έφτασαν τα 14,6 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιούλιο ανήλθαν στα 18,3 δισ. ευρώ. Ωστόσο, τον Αύγουστο οι αυξημένες υποχρεώσεις των ασφαλισμένων, σε συνδυασμό με τη φημολογία για νέα ρύθμιση οδήγησαν τις εισπράξεις στα 15,3 εκατ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα είναι τον Ιούνιο να βγουν από τη ρύθμιση 743 οφειλέτες, τον Ιούλιο 780 και τον Αύγουστο 829, με συνολικά χρέη 303,8 εκατ. ευρώ, ενώ εισπράχθηκαν μόλις 48,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates