.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΗΠΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 7ΔΙΣ$ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ CITIGROUP


Πρόστιμο $7 δισ. ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για τη Citigroup - Ξεπερνά τις εκτιμήσεις

Οι Financial Times αποκαλύπτουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αμερικανικών δικαστικών αρχών και της Citigroup καταλήγουν σε πρόστιμο τουλάχιστον 7 δισ. δολ. Η ανακοίνωση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Η Citigroup θα κληθεί να καταβάλει τουλάχιστον 7 δισ. δολ. στο πλαίσιο του διακανονισμού με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για την πολύκροτη πρακτική πώλησης των ενυπόθηκων τίτλων. Η είδηση αποκαλύπτεται από τους Financial Times που επικαλούνται πηγή προσκείμενη στις εξελίξεις.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η τράπεζα θα κληθεί να καταβάλει περίπου 4 δισ. δολ. σε μετρητά στο υπουργείο Δικαιοσύνης και 3 δισ. δολ. θα είναι αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων και άλλες πληρωμές σε περίπου 6 πολιτείες. Σύμφωνα με τους FT, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, αλλά η απόφαση θα μπορούσε να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.
Το πρόστιμο των 7 δισ. δολ. είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι περίμεναν οι αναλυτές. «Η Citi είχε αποτελέσει πολύ μικρότερο θέμα στην υπόθεση των ενυπόθηκων τίτλων από ότι η Bank of America και η JPMorgan Chase» σχολιάζουν οι Financial Times.

Πηγή: http://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates