.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΣΣΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΣΣΑ, ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ 1.500.000€ ΚΑΙ Ο...ΧΛΙΔΑΤΟΣ ΓΑΜΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ !!!




Ξεσήκωσε αντιδράσεις, μόλις μικρό διάστημα από το διορισμό της Άννας Πουσκούρη Reich στην Attica Bank κι έφτασε να γίνει «πρωτοσέλιδο», αφού χτίστηκε με δάνειο από την FBB, τράπεζα του Βίκτωρα Ρέστη, που «έσκασε».

Ο λόγος για την κατοικία που ήταν ιδιοκτησίας της πρώην επικεφαλής της Attica Bank, στην Ύδρα, η οποία εν τέλει πήρε το δρόμο του πλειστηριασμού. Αν είναι γόνιμος, το σπίτι θα αλλάξει χέρια στις 26 Ιανουαρίου και μάλιστα με τιμή, ιδιαίτερα υψηλή, της τάξης των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Οφειλέτιδα είναι η Littorea Limited, που εδρεύει στην Κύπρο, διαχειρίστρια της οποίας είναι σήμερα η επίσης κυπριακή Fidescorp Services Limited, oργανισμός χρηματοοικονομικών συμβούλων.

Το ακίνητο όμως ήταν δημιούργημα της άλλοτε ισχυρής κυρίας του τραπεζικού κλάδου, όπως φαίνεται και από την έγκριση των εργασιών στην κατοικία στην Ύδρα, το 2014.

Στην απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού, Κωνσταντίνου Τασούλα είναι κοινοποιημένη η Άννα Πουσκούρη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, η Littorea Limited, με νόμιμο εκπρόσωπο συγγενικό πρόσωπο της κ. Πουσκούρη, έλαβε δάνειο 1,3 εκατομμυρίων από την FBB για την αγορά του οικοπέδου, ενώ αργότερα κατέστη εκπρόσωπος της κυπριακής οντότητας, μαζί με το σύζυγό της, κ. Reich.

Η κ. Πουσκούρη ήταν παλιότερα στέλεχος της HypoVereinsbank και είχε έρθει στην Ελλάδα το 1996, με στόχο την επέκταση των τοπικών εργασιών της γερμανικής τράπεζας. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1979 στη Bayersiche Vereinsbank στο Μόναχο
.
Ολοκλήρωσε την καριέρα της στην Τράπεζα ως Διευθύνουσα Σύμβουλος, επικεφαλής Επιχειρηματικής και Επενδυτικής Τραπεζικής για τη Νότια Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ σήμερα ανήκει στους Φίλους και Υποστηρικτές του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τι βγαίνει στο σφυρί

Αναλυτικότερα, με επισπεύδουσα τη DoValue βγαίνει σε πλειστηριασμό το ακίνητο στη θέση Αυλάκι, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το λιμάνι και το κέντρο του οικισμού της Ύδρας, 250 μέτρων από την παραλία Αυλάκι και περίπου 300 μέτρων από την Υδρονέτα και το Αρχοντικό του Παύλου Κουντουριώτη.




Σύμφωνα με την αίτηση του Δικαστικού Επιμελητή, οι δύο αυτοτελείς, ανεξάρτητες και διακεκριμένες κάθετες ιδιοκτησίες βρίσκονται σε ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 4.450 τ.μ..

Η μία από τις δύο ιδιοκτησίες περιλαμβάνει παλιά λιθόκτιστη κεραμοσκεπή κατοικία, που έχει χτιστεί από το 1955 και χωρίζεταιστο πρώτο ισόγειο, με χώρους κυρίας χρήσης κατοικίας επιφάνειας 33 τ.μ. και με υπόγειο, με χώρους βοηθητικής χρήσης,
στο δεύτερο ισόγειο, με χώρους 43 τ.μ. που αποτελούν αυθαίρετη κατασκευή και
σε ισόγεια αποθήκη κήπου.

Σημειωτέον ότι το 2010 εκδόθηκε από την Πολεοδομία Πειραιά απόφαση για την επισκευή της κατοικίας. Από την εξωτερική επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι είναι καλής κατασκευής – ανακατασκευής, πολύ καλού βαθμού συντήρησης.

Πλεονέκτημα η θέση της, με σχετικά εύκολη πρόσβαση από την Παραλιακή οδό Ύδρας – Καμινίων (Μανδρακίου – Μώλου), και η θέα – όχι πάντως απεριόριστη – βορειοδυτικά στον κόλπο της Ύδρας. Αυτό το πλεονέκτημα είναι που ορίζει και την τιμή στα 4.776 ευρώ το τετραγωνικό.




Η δεύτερη ιδιοκτησία καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη έκταση του ακινήτου, δηλαδή 4 στρέμματα και αφορά σε ανακατασκευασμένη παλαιά επίγεια λιθόκτιστη υδατοδεξαμενή, που μετατράπηκε σε ισόγειο ξενώνα.

Για αυτό το τμήμα του οικοπέδου έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για νέα τριώροφη οικοδομή με υπόγειο και εκκλησία, η οποία εξακολουθεί να ισχύει χωρίς να έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τους εκτιμητές, οι κατασκευές αυτές, «λόγω αφενός της οικονομικής κρίσης και αφετέρου της μεταβολής των αναγκών των ιδιοκτητών, δεν υλοποιήθηκαν.

Αντ’ αυτών έγιναν μόνο κάποιες εργασίες διαμόρφωσης και εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και η ανακατασκευή στέρνας, η οποία υπήρχε ετοιμόρροπη στο οικόπεδο από τον 19ο αιώνα. Αυτή ανακατασκευάστηκε με προσοχή και μετατράπηκε σε έναν παραδοσιακό και αυτόνομο μικρό ξενώνα. Στις εξωτερικές όψεις προστέθηκαν τέσσερα νέα κουφώματα παραδοσιακού υδραίικου τύπου.

Στο εσωτερικό ανακατασκευάστηκε η παλαιά αψίδα που στήριζε την οροφή της στέρνας και έγινε διαχωρισμός σε χώρο εισόδου, υπνοδωμάτιο και μπάνιο, έτσι ώστε το κτίσμα να είναι λειτουργικό ως αυτόνομος ξενώνας.

Γύρω από το κτίσμα, επισκευάστηκαν εκ νέου οι τοίχοι, ενώ προστέθηκαν πλακόστρωτα, πέτρινα στηθαία και σκαλοπάτια που εξασφαλίζουν την άνετη και ασφαλή πρόσβαση στο χώρο.

Σε ό,τι αφορά τα βάρη του ακινήτου, το πρώτο τμήμα φέρει προσημείωση υπέρ της πρώην τράπεζας Ρέστη, FBB και το δεύτερο υπέρ της Εθνικής, για ποσά 1,65 εκατ. και 230 χιλ. ευρώ αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates