.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

ΦΕΡΤΕ ΜΑΝΤΗΛΙΑ: ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ CREDIT SUISSE ΕΦΑΓΑΝ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΤΟΥ CEO ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

 



Έλαβε μόλις...4.100.000$ για το 2021 !!!


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Suisse Group Thomas Gottstein, είδε τις αποδοχές του να συρρικνώνονται κατά 43% πέρυσι, καθώς η τράπεζα κατέγραψε ζημία από τα δίδυμα πλήγματα των Archegos Capital Management και Greensill Capital.

Ο Gottstein έλαβε 3,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (4,1 εκατομμύρια δολάρια) το 2021, ποσό σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο έτος αφού η Archegos έπληξε το βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα κινήτρων της τράπεζας, ενώ το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα κινήτρων ακυρώθηκε.

«Η επιτροπή αποζημιώσεων θεώρησε ότι είναι σημαντικό να δοθεί έμφαση στη λογοδοσία της ηγεσίας«, έγραψε στο ετήσιο report ο Kai Nargolwala, Πρόεδρος της Επιτροπής. Η συνολική «δεξαμενή» των bonus συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 1/3 στα 2 δισ. φράγκα.

Η Credit Suisse επλήγη πιο σφοδρά από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα από την κατάρρευση της Archegos, που συνέβη μόλις λίγες εβδομάδες μετά το σκάνδαλο της Greensill Capital. Αυτό έφερε την τράπεζα στη δύσκολη θέση να προβεί σε νέες προσλήψεις και να διατηρήσει υπαλλήλους εν μέσω ένος άγριου πολέμου για ταλέντα στην Wall Street. Την ίδια στιγμή, χρειάζεται να κρατήσει στο πλευρό της επενδυτές και μετόχους έπειτα από μια από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία της.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates